za 26.10.19

The Lighthouse

+ Behind The Pines

Facebook event Deel Tweet

Songs that feel like Fridays

'Songs that feel like Fridays': zo omschrijft de Leuvense groep hun eigen muziek. Volgens The Lighthouse zijn vrijdagen, of liever vrijdagavonden, bedoeld om je zonder zorgen onder te dompelen in de nacht. Dan kan zowel met opzwepende beats en catchy lyrics als met een bedwelmende gelaagdheid van gitaar en synths, die bij tijden haast mysterieus aandoet.

Het recept van The Lighthouse bleek zeer succesvol en een lange lijst van vele hoogtepunten volgde: winnaar van 'De Nieuwe Lichting 2017', meer dan 100 shows in binnen- en buitenland (onder andere AB, Pukkelpop, Het Depot, Maanrock, Suikerrock, Muziekodroom, Crammerock en zelfs Sziget Festival in Boedapest) en airplay op Studio Brussel, MNM, Radio 2, BRUZZ, PURE FM, etc. Na de release van de  ‘Joyride'-ep in november 2017, die hen al meer dan 2 miljoen Spotify-streams opleverde, zijn de heren klaar om hun langspeeldebuut op de wereld los te laten. 

Hun album 'Whatever comes our way' zal het licht zien op 27 september 2019 en werd geproduceerd door multi-platinumproducer Huub Reijnders (NL). Verwacht een uiteenlopende waaier van intelligente popsongs die verder bouwen op het elan van hun vorig werk, maar duidelijk een evolutie tonen naar The Lighthouse als volwassen band. De nieuwe songs nemen de luisteraar meer dan ooit mee op een trip in hun universum van zwoele zomeravonden en wilde avonturen, maar ook van vertwijfeling en groeiende verantwoordelijkheden terwijl de jeugdjaren stilaan tot een einde komen. Op 26 oktober zullen ze deze songs voor de eerste keer integraal voorstellen.

Lees meer Lees minder

Voor fans van Phoenix, The 1975, Two Door Cinema Club, Foals
In de pers ‘The Lighthouse is uiterst dansbare pop waar een strakke basgitaar flirt met malle elektronica. De gitaartjes zouden zo van Vampire Weekend kunnen komen en de meerstemmige voizekens doen het Leuvense wolkendek zowaar even openbreken...’ – Studio Brussel over The Lighthouse

Video's

Reacties

Fantastisch optreden en een fantastische plaat !!!
Guy.SOCQUET622163
Ik heb een fantastische avond gehad dankzij het super optreden van The Lighthouse! Geweldige nieuwe songs, heb het gevoel dat ze steeds meer hun eigen, nieuwe sound vinden en live worden ze elke keer beter en beter! Bedankt! Blijf ze zeker volgen.
Pamela.Eshuis817707
Fantastisch optreden, fantastische nieuwe plaat!
Willem.Haspeslagh830503
Swingend van begin tot einde! Zowel de oude als nieuwe nummers sloegen aan bij het publiek. De toevoeging van trompet in nieuwe songs vond ik super. The Lighthouse mag fier zijn op de nieuwe plaat en op het optreden gisteren!
Sarah.H'Madoun623683
Heel knap optreden van zeer sympathieke gasten. Hun nieuwe CD Whatever comes our way is ronduit een schot in de roos: The Lighthouse 'next level'. Rock Werchter wenkt stilaan aan de horizon...
Peter Brys
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie