do 06.04.17

The Lemon Twigs + Vanishing Twin

+ Lo Moon

Facebook event Deel Tweet

The sixties meets bruisende moderne psychedelica

BRDCST is het buitengewoon indoor voorjaarsfestival van AB waarbij we inzetten op muzikale grenzeloosheid. De naam is een directe verwijzing naar de retro futuristische elektronicapop van de Engelse band Broadcast die het afgelopen decennium inspirerende albums uitbracht als ‘Haha Sound’ en ‘Noise Made By The People’. Centraal tijdens BRDCST staan artiesten die muzikale vernieuwing hoog in het vaandel dragen. Ons muzikale buikgevoel doet de rest.


THE LEMON TWIGS (us)
The Lemon Twigs, de band rond de New Yorkse tienerbroers Michael en Brian D’Addario maken eigenhandig de sixties weer hip! Met hun excellente debuut ‘Do Hollywood’ (via 4AD) – opgenomen door Jonathan Rado (Foxygen) – grijpen de broers terug naar de gouden pop/psychedelica van The Beatles, de fantastische surfrock van The Beach Boys en zelfs de fijnproevers-piano van Elton John.

Klinkt als popgeschiedenis onder een dikke laag stof? Integendeel! Lees er alle recensies maar op na: woorden als ‘verfrissend’ en ‘authentiek’ omschrijven perfect deze ADHD-popopera – inclusief xylofoon-solo’s en carnavaleske exploten. Daarnaast hebben ze een onberispelijke live reputatie waarbij de twee multi-instrumentalisten vaak aan een ‘position switch’ doen, wat leidt tot een gigantische wervelwind op het podium waar de energie van afdruipt. Must-see!

VANISHING TWIN (uk)
Niet slecht: Vanishing Twin-bezielster Cathy Lucas verzamelde een vreemd allegaartje conceptuele muzikanten – met leden van bands als o.a. Raime en Floating Points - om zich heen met een liefde voor niet-alledaagse geluiden. Het resultaat: het album ‘Choose Your Own Adventure’ dat verscheen via het doorgaans wereldse Soundway Records. Zelfs Gilles Peterson ging voor de bijl door de combinatie van psychedelische melodieën, oude orgeltjes, spacey geluiden, rammelende percussie en dromerige zang. De productie van drummer Malcolm Cato (zie ook: Dj Shadow, The Gaslamp Killer,…) maakt het geheel mooi af. En oh ja: wij vinden dat Vanishing Twin vooral veel weg heeft van band Broadcast. En was ons festival nu net niet daar naar genoemd?

 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Lemon Twigs géniaux ! Superbe énergie. Un rappel aurait été top.
Virginie.Jourdain628110
Vanishing twins intéressants Lemon twigs Xtrordinaires! Seul regret, pas de rappel, concert un peu trop court.
ston
3 supers concerts avec en final The Lemon Twigs grandiose ! Super festival #brdcst #ABClub
remy-schwilden
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify