za 13.11.21

The Human League

Deel Tweet

The Human League ‘DARE 40’

40 jaar na de release van hun legendarische ‘Dare’ speelt The Human League dit album, aangevuld met andere hits uit hun uitgebreide catalogus, integraal in de Ancienne Belgique in Brussel op zaterdag 13 november 2021.

De Britse New Wave/Synth band domineerde de charts en radiogolven in de jaren ’80. Hun donkere, punk elektronische muziek van toen klinkt nu nog even fris en hedendaags. Het album ‘Dare’ heeft nog heeft nog niets van zijn invloed verloren sinds de release op 16 oktober 1981.

Op ‘Dare’ stonden maar liefst 4 hit singles, waaronder ‘Don’t You Want Me’. Het album werd een mijlpaal in de Britse muziekgeschiedenis en liet ook de rest van de wereld kennis maken met deze nieuwe Britse sound. The Human League bepaalde mee het geluid én de looks van de jaren ’80, het was het begin van de elektronische muziek en clubcultuur zoals we die nu kennen. Tot op deze dag is de band nog steeds één van de meest invloedrijkste op een nieuwe generatie artiesten.

Oprichter Philip Oakey bracht de band naar grote commerciële successen nadat hij eerst twee vrouwelijke zangeressen aannam: Joanne Catherall en Susan Ann Sulley. De sound van deze 3 stemmen samen is kenmerkend en uniek voor The Human League, ze zingen ook nog steeds samen in de band. Om de 40e verjaardag van hun classic album ‘Dare’ te vieren vertrekt The Human League op een uitgebreide tournee door Europa en de UK. Op zaterdag 13 november houden ze halt in de Brusselse AB.

Lees meer Lees minder

Video's

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie