za 19.10.19

The Dream Syndicate

Facebook event Deel Tweet

Psychedelic, kaleidoscopic, atmospheric (guitar)trip!

The Dream Syndicate zet zijn droom van een comeback verder. In 2012 werden we immers aangenaam verrast door de cd 'How Did I Find Myself Here', met voorman Steve Wynn die zijn ook al vruchtbare solocarrière weer even opzij schoof. In de eighties van vorige eeuw was deze band een boegbeeld van de Californische Paisley Underground scene. Nu zijn ze klaar met hun nieuwe cd 'These Times': een doorgedreven psychedelische en kaleidoscopische (gitaar)trip.

 


In de pers Pitchfork: 'Atmospheric rock music veering between noise and subtlety -- so compelling ... a hopeful new chapter.'
AB weetje Eindelijk de eerste keer voor The Dream Syndicate; de heer Wynn daarentegen onder diverse gedaantes: https://www.abconcerts.be/nl/zoeken/?q=Steve%20Wynn
Fun fact Steve Wynn liet zich deze keer bij het liedjesschrijven en het opnameproces vooral beïnvloeden door niemand minder dan J-Dilla!

Video's

Reacties

Mooi concert van muziekkunstenaars. Maar stond de gitaar van Jason Victor niet wat de luid en die van Steve Wynn een ietsiepietsie te stil? Ook zijn stem had wat meer naar voor mogen gemixt zijn. Voor de rest weinig klachten. Je laat je meestromen op het syndicaat van de dromen. Zowel hoogtepunten uit de begindagen (Halloween, The Days Of Wine & Roses) als uit recenter werk (Glide, Out Of My Head). Bedankt!
mattibrouns
"When you smile, I don't know what to do, I can loose anything in a minute or two. It seems like the end of the world, when you smile. Nog steeds kippevel.
swell
Monté en puissance au fur et à mesure. Du tout bon Syndicate
André.Balthazart501089
Concert met veel pluspunten en enkele minpunten. Minpunten waren dat Wynn's stem moe klonk en daardoor de subtiele schoonheid miste die we van hem kennen. Minpuntje (dat tegelijkertijd een pluspunt is): het concert mocht nog iets langer duren, een paar extra klassiekers waren welkom geweest. (oa Loving the Sinner, hating the sin, Merritville, Boston). De nieuwe nummers zijn prachtig (met als hoogtepunt 'Still here now') maar tegelijkertijd vond ik de overgang met het oudere werk nogal groot. Aan de andere kant...ik ben misschien wel wat kritisch... En dat is gewoon omdat de lat bij deze groep zeer hoog ligt. Zelfs op een iets mindere dag zijn The Dream Syndicate nog steeds fantastisch. Zo'n groot repertoire, zoveel goede nummer, heerlijk uitgesponnen gitaarduels, Chris Cacavas die er ook bij was... En last but not leas: na een stuk of 15-20 Wynn-concerten te zien, waarbij veel Dream Syndicate-nummers aan bod komen, hoorde ik voor het eerst 'The side I'll never show' live. Wat een moment!
wendela
Another awesome show from Wynn, Victor, Cacavas, Duck and Walton! Too darn short though. I was expecting one more encore, and perhaps the usual crowd pleasers Boston, When The Curtain Falls. Ah well, next time...
steve-in-schaarbeek
Enkele dipjes misschien, maar nog steeds ver boven het gemiddelde reünie concert, met als absolute uitschieter (imho) "Glide" van het vorige album. Van het spelplezier en respect voor het publiek kunnen veel andere bands nog wat opsteken, en wat een aimabele man is Steve Wynn! Erg geslaagde clubavond.
m-zelf
Wynn zijn stem is echt wel op leeftijd en klinkt nogal vlak vandaag. De nadruk lag (vooral in de eerste helft) op de nummers van die nieuwe plaat en die is, in tegenstelling tot de comebackplaat van 2 jaar terug How did I get here?, echt niet zo goed. Maar de tweede helft was dik in orde. Geweldige tracks als Halloween, The days of wine of roses of Burn: of ze nu vlak gezongen worden of niet, ze zijn niet kapot te krijgen. Blij ook dat ze The side I'll never show speelden van het onderschatte Ghost stories, mijn kennismaking met de groep in 1988. Conclusie: niet zo goed als 2 jaar geleden in Het Depot in Leuven me dunkt maar nog steeds heel, heel genietbaar.
cal
The best Days Of Wine And Roses I've seen/heard from them !
alain.robert700562
A FUCKING GOOD CONCERT !!!!! juancho
juancho
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie