za 30.04.16

SX

+ Emily Wells

Facebook event Deel Tweet

Kind aan huis in AB en klaar voor het grote werk!

In ‘11 landde SX op aarde met hun exotische single 'Black Video’, een magnetisch nummer waar geen ontkomen aan was. Het was de kickstart voor een internationale tour waarbij bands als Yeasayer, Vampire Weekend en Poliça hen mee op sleeptouw namen.

In ‘12 verscheen hun eerste album ‘Arche’, aangevoerd met de hits 'Gold', ‘Graffiti' en het meeslepende 'The Future'. Het resultaat: een gouden plaat, een volledig uitverkochte clubtour (waaronder uiteraard AB) en triomfconcerten op Pukkelpop en Rock Werchter.

Fast forward naar ’16: hun superbe nieuwe single ‘Hurts’ – de voorloper van de EP ‘Alpha’ die mid-maart verschijnt – wordt op de wereld losgelaten. Hierop gaat SX naar eigen zeggen op zoek naar ‘de gospel van de toekomst’: met klasse doordrongen elektronica, intense abstracte percussie en diepe, krachtige vocals. AB is onvoorwaardelijk fan!

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Goede show, verrassend concert!
davevan
Ik was er vorige keer bij in de AB, en ook deze keer. Een fantastische explosie van muzikale waanzin... de goede soort! :-)
stevendupont
Mooie opbouw en gevariëerde set van oude en nieuwe nummers! Wij zijn blij SX in de AB gezien te hebben, knappe show voor zo'n jonge band! Het hoeft niet perfect afgeborsteld en tot in de puntjes te zijn, da's net de reden waarom wij zo graag bands live aan het werk zien. (anders kunnen we thuis ook naar de plaat luisteren). Bassen waren soms overheersend, maar dit paste in het geheel, en van waar wij stonden niet te luid of storend. ;-) grts
Caro*
De PA was uitermate slecht ! Zo'n talent en dan de muziek te luid en de bassen te hoog ! Schandalig
Eveline42
Soms een zalig moment, waarbij het volgende nummer weer voor een dieptepunt zorgde. Ik had soms het gevoel naar een 'onafgewerkte' show te kijken. Deze show werkt misschien op een groot festival, maar helaas is deze groep nog niet klaar om een 'luisterzaal' in te palmen. Het verschil in stijl van de bekendere nummers steekt te veel af op de andere nieuwere nummers. Om nog maar te zwijgen van de klank, wat een knoeier zeg! Tijdens het voorprogramma klonk de viool als een kat die net overreden is, en kreeg je pieken op de zang die veel te scherp EN te luid waren. De show van SX was er dan enkel een rommelige mid en vooral te luide bas. Onvoorstelbaar dat een zaal als de AB zo een slechte kwaliteit klank aflevert - bedankt om de show volledig te verknoeien! Misschien heeft er dit wel toe geleid dat ik deze show maar middelmatig vond. Toch nog een 3 sterren, omdat de zangeres toch wel knap zingt. Lichtshow daarentegen was mooi verzorgd, knap. PS: Wgnco de zitplaatsen kon je wel op internet reserveren (btw voor de dezelfde prijs).
kenneke
Stefanie is een diva op het podium en er is nog behoorlijk wat groeipotentieel, muziekaal zat het volgens mij niet altijd in order, sommige nummers vond ik nogal chaotisch, bas mocht een streepje minder dit ging het gehele optreden beter tot zijn recht laten komen.
degrooteluc
De bassen stonden loeihard en dat verknoeide het hele concert. Jammer want er stond n diva met een gouden stem op het podium.
nathalie79
Bassen stonden erg luid!! of zeg gerust te luid
limme
Fan van het eerste uur, en qua performance prima vertoning - behalve dat draaiende logo, dat was iets te veel kitsch. Muzikaal toch een paar twijfels. Zelfde opmerking over de bassen als de andere commentaren. Een deel van de verklaring kan zijn dat de synths elkaar te veel kruisen. In het nieuwe werk spelen alle muzikanten quasi constant door - ik miste de magie van kleine stiltes die je op de tragere nummers in veel grotere dosissen in vervoering brengt. Zou een akoestische drum met meer technische variatie, en eenvoudigere maar meer geprononceerde loops, niet meer pit kunnen brengen? Hoe dan ook alweer omvergeblazen door de unieke sound, en zelfs als de nummers het moeten hebben van Stefanie haar stem en energie, staan ze er.
bigideas
Eigenlijk had ik er meer van verwacht. Zoals in vorige reacties gelezen, bassen te luid, waardoor de zang van Stefanie niet tot zijn recht kwam. Spijtig.
de-ludo
Wie kijkt er nu naar het plafond als er een goldie op podium staat! :) Concert was de moeite!
enzoman
Het was vooral storend dat de bassen het concert een beetje naar de vaantjes hielpen.
krisp
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

SX nieuws

SX! Shimona! 360° VR!

Ook Belgische revelatie SX mocht mee ons 360° VR-verhaal aftrappen.

Lees
Stories
Vanaf nu ga je voor €9 heen en terug naar AB met de trein!

AB en NMBS slaan de handen in elkaar! Vanaf 27 april kan je heen en terug naar AB met de trein voor slechts €9. Kom snel alles over deze voordelige deal te weten!

Lees
Stories
België Boven! Vive La Belgique! (+ Win tickets voor de beste Belgische artiesten in AB)

Veel landgenoten op het podium van AB!

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify