wo 23.10.19

Stef Kamil Carlens & Band

+ Catbug

Facebook event Deel Tweet

Zita Swoon-opperhoofd presenteert tweede soloalbum

Drie jaar na zijn door pers en publiek gesmaakte terugkeer in het popcircuit met 'Stuck In The Status Quo’ heeft Stef Kamil Carlens zijn tweede soloalbum klaar. Hij nam 'Making Sense Of ∞’ (Making Sense Of Infinity) op in z’n eigen Rabbit Field Studio in Hoboken en werkte de plaat daar ook volledig af.

De sound van het album echoot die van zijn voorganger, maar is ritmischer, bij momenten zelfs ronduit funky. De liefde voor percussie en een algemene focus op de textuur van de instrumenten typeren de vibe van Carlens’ solowerk. De arrangementen zijn fijn geweven structuren van analoge synthesizers, vintage orgeltjes, oude drummachines, akoestische en elektrische gitaren, met veel slidewerk en hier en daar de etnische fluiten en bariton sax van gastmuzikant Nathan Daems, die met z’n Black Flower recent een frisse wind deed waaien in het Jazzcircuit.

Ook de liveband is present op het album: Alma Auer speelt harp, en haar stem vormt, samen met die van Nel Ponsaers, een heldere tegenpool voor Carlens’ hese vocalen. Nicolas Rombouts op de contrabas, soms akoestisch, soms sterk vervormd, diep in het geluidsspectrum. Vaak neemt Carlens de drums zelf voor z’n rekening, maar op 4 van de 9 songs horen we nieuwkomer Maarten Moesen, die hier en daar ook piano en bas speelt.

Carlens werkte 2 jaar aan dit album. Hij bleef schaven tot de gelaagde arrangementen volledig in balans zaten. Bij elke luisterbeurt blijf je nieuwe details ontdekken. Je hoort tientallen instrumenten, maar toch klinkt het geheel transparant. En alhoewel hij graag experimenteert met onconventionele structuren, heeft het album een open en uitnodigende sound.

Samen met zijn band en z’n nieuw album tourt Stef Kamil Carlens dit najaar door de Vlaamse zalen.

Lees meer Lees minder

Kurt Overbergh: ‘Hét definitieve geschiedenisboek over de Belgische popmuziek heeft het daglicht nog niet gezien, maar mag ik mezelf aanbevelen om het lijvige hoofdstuk over SKC te schrijven?’


Voor fans van Bill Callahan, dEUS, Tom Waits, The Bony King Of Nowhere, Spinvis,…
In de pers ‘Tussen troubadour en gitaargod.’ (De Standaard)
‘Sobere maar genadeloze schoonheid. ****’ (De Morgen)
AB weetje Ooit berekenen we zijn aantal verschijningen op het AB-podium tot na de komma. Maar met enige precisie gokken we al snel op om en bij de 20 keer.
Fun fact In ’17 speelde SKC voortreffelijk de rol van dadaïst tijden een reeks uitverkochte concerten van Kapitein Winokio.

Video's

Reacties

Een fijnzinnige, kunstzinnige muzikant en authentieke mensenvriend die de zaal deed zinderen. Zoveel dynamiek met zichtbaar speelplezier en inhoudelijk engagement, hoe zeldzaam is dat? Wij gaan dit elders opnieuw bekijken, op korte termijn!
Eddy.Strauven641642
Gewoon fantastisch.
ppgrp
Stef was SUPER. Een rasechte muzikant !
pascal_ab
Leuk gezellig concert, ik had niet anders verwacht van Stef !
smonsken
geweldige band , keuze harp, keybords, guitaren en contra bas en drums , geweldige en gedurfde combinatie .Harmonieuze samenzang .Meer als één keer kippenvel gehad En met Stef Camill mag van mij gerust tussen de grote der aarde gezet worden .Een muziekkunstenaar pur sang .Ben zelf muzikant zou wat voor over hebben om ne keer mee te mogen doen .
edjeraketje
Geweldig uitgelezen band , guita
edjeraketje
Geweldig optreden!
Joost Brood
Geweldig betoverend concert: zeer warme sfeer, onmogelijk om niet enthousiast te worden. Ondanks dat veel teksten pijnlijke thema's aansnijden, blijft het altijd lekker swingen.
Claudia.Meersman 568959
Super!!!
MEVR. WILLEMS
Perfect voorprogramma van Catbug wat ons op intimistische wijze in de stemming bracht naar het rijke klankenpallet van SKC. Sound, ritme en sfeer maakt er een knallende avond van. Muzikale top-avond
Edwin .Segers525810
Zalig concert met veel ambiance en goede muzikanten!
beliefje
Zalig concert met veel ambiance en goede muzikanten!
beliefje
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify