za 12.03.16

Souad Massi

+ Jawhar

Facebook event Deel Tweet

Arabische poëzie, zalige zangeres

Eindelijk terug, zo'n tien jaar na haar vorige AB passage met de toen al verrukkelijke 'Mesk Elil' cd . Nu is er het gloednieuwe 'El Mutakallimûm' album, blijkbaar slaat dat op 'Meesters van de wereld' (hier via LC Music.) En we verwachten Souad Massi: vocals, guitar, plus Guy N'Sangué: bass  - Mokthar Samba: drums -  Patrick Marie Magdelaine: guitar - Rabah Khalfa: percussion.

Souad Massi is een zalige zangeres van Algerijnse afkomst, maar nu noodgedwongen met Parijs als thuisbasis. Hier hoor je dan ook meer dan louter raï muziek. Kruisbestuiving dus: een unieke mix van alle moois dat haar beinvloedde: chanson, jazz, Andalusische invloeden... en natuurlijk ook alle Noord-Afrikaanse klanken.

Ze werd al eens vergeleken met...
 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Une splendide voix pour une femme solaire .
Joëlle.Guelton526779
Envoûtant ! Superbe ! Et une première partie excellente !
musicfada
Had tot voor een paar weken nog nooit van haar gehoord. Wat een verrassing!
raymond-vansumere-2
Fabelhaft!! Prachtige stem, die nooit door de uitstekende grope werd "overspeeld". Kortom harmonieus. En in het bijzonder veel waardering voor de man (wiens naam mij ontsnapt) die op zijn eentje instond voor de backing vocal (enkv.:)). Zelden betere ondersteuning van een leadzanger(es) gehoord. Kan AB ervoor zorgen dat Souad Massi op Jazz Gent komt ???
Francis.Taillieu541347
C'est passé trop vite
sophiehelaine
prachtig concert, mooi opgebouwd, buiten enkele verklaringen geen woord van begrepen, maar dat deerde niet. Begeleidingsband was super en de dames die op de zijplatformen dansten op deze muziek prachtig om aan te zien. Voor die er niet bij waren een misser van formaat ********* beoordeling (je kan spijtig maar tot 5 gaan!)
mapuche
Prachtige avond, dj Tekila fijne muziek, Jawhar boeiend en met Souad Massi waren we in de oase van 1000 en 1 nacht. Ook de background zanger en 'tabla' speler fenomenaal Nu nog een paar liederen in het Frans en eentje in het Nederlands. Nieuwsgierig ook naar de vertaling.
hjvdpoel
She is amazing .. unbelievably sensational :)
Mahmoud.Abubakr536366
Souad Massi est une artiste accomplie et d'une présence qui nous envoûte. Son répertoire est magnétique. Les sonorités multiculturelles. Merci pour cette beau moment! Saha Souad !
Nawaal.Cherkaoui521225
Het was fantastisch. Geweldige muzikanten, heerlijke stem, ambiance op het podium, en volgens diegenen die de teksten begrijpen: sociaal gewogen teksten. Heerlijk.
Tinne.Nuyts499358
Super moment
nicobrussels
:-)
annick.petiau528891
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Souad Massi nieuws

Op excursie met de beste worldly vibes van het moment

Globaal bekeken biedt de AB je dit voorjaar ook best nog wel wat anders dan pop of rock of jazz of chanson... 'Worldmusic' blijft dan de gangbare benaming. Kijk even mee hieronder wat voor boeiende, verrijkende excursies dat zoal kan opleveren.

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 7 juni worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.