vr 29.09.17

SIMO

+ RHEA

Facebook event Deel Tweet

Nashville trio SIMO widen their sound with slow-smoked soul ballads and psychedelic desert-rock instrumentals

Het album “Rise & Shine” begon vorm te krijgen terwijl de band, de drie bandleden van SIMO – zanger, gitarist, frontman en naamverschaffende JD Simo; drummer Adam Abrashoff en bassist Elad Shapiro – hebben het grootste deel van 2016 onafgebroken getourd. In 2016 verlieten ze hun hoofdkwartier in Nashville om maar liefst 215 shows te spelen in verschillende landen om hun Billboard top 10 blues album, Let Love Show the Way, aan de man te brengen. Terwijl de tour vorderde schreef het het trio constant nieuwe muziek, akkoorden schema’s werden uitgezocht en tijdens soundcheck werden de puntjes werden op de i gezet van de nieuwe song arrangementen. Het was een tijd van groei en zelf-ontwikkeling voor iedereen wat leidde tot betere vriendschappen, groei als muzikanten en als mens. De behoefte om muziek te schrijven die echt iets te betekenen heeft - muziek die niet alleen de band zijn explosieve kracht demonstreert, maar ook een heldere boodschap draagt – was groter dan ooit. « Rise & Shine » introduceert de band zijn nieuwe elastische, uitgebreide sound, welke de grenzen tussen genres en generaties doet vervagen.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Great show from these 3 incredible talented guys! Blues, jazz, rock, soul... all with great feel! If you like live music, this is a must see!! Simply superb!!!
jorisveulemans
It was a blinder of a gig. I saw them a couple of years ago when they supported rhea in Gent so was nice to see them get a full set. I am happy to have witnessed such a great band with a feeling for jazz, funk and soul as well as deep down rock and blues. Fantastic band wish them all the success they deserve. Thank you.
gurnard
Génial Rock blues avec une pointe de psyché façon les doors Très belles soirées
Khenos
Gisteren in de AB-club naar een optreden geweest van Simo, het Nashville TN groepje van frontman, gitarist/zanger J.D. Simo. Eén van muzikaal de beste optredens die ik dit jaar gezien heb. Het eerste deel van de set ontpopte J.D als een mengeling van een portie Jimi en Rory, virtuose solo’s, rockende rock, het tweede deel van set voegde hij er 2 porties Mick aan toe voor een meer bleusy ondertoon en toen hij voor 1 nummer van gitaar wisselde werd een sausje Gary toegevoegd. Natuurlijk is J.D. geen van voornoemde personen, maar zijn eigen zich zelve, een vituose artiest, een performer die ondersteund werd door een eigenzinnige drummer met wie hij regelmatig in tempowisseling oefeningen ging en een sloom ogende bassist die de bassen wel deed dreunen als het er op aan kwam. J.D. is een podiumbeest en freewheelend gitarist (solo met de gitaar in de nek) die ook liet zien dat hij van andere markten thuis is, solo een akoustische song die er stond als een huis en als uitsmijter hun enige cover, een rockende versie van With a litte help from my Friends, compleet anders dan Joe, maar steengoed, Joe brulde mee in zijn graf. Jammer van de kleine opkomst, maar alle afwezigen hadden ongelijk.
Willem.Schaevers571022
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify