di 15.10.19

Sarathy Korwar

Facebook event Deel Tweet

‘Refreshingly different. A deep and powerful listening experience.’ (Four Tet)

‘Jazz is. Jazz leeft. Gebeurt. Beweegt. Jazz knettert. Knalt. Ontketent. Heerst.’
(Jules Deelder)

Sinds AB in ’17 onder de noemer JAZZ 100 de 100ste verjaardag van de allereerste jazzplaat vierde met een tsunami aan succesvolle jazzconcerten, is onze liefde voor het genre enkel maar gegroeid. Zo presenteerden we inmiddels een aantal unieke jazz scène reports met de focus op Londen (van Shabaka Hutchings over Kamaal Williams tot Nubya Garcia), Manchester (van GoGo Penguin tot Matthew Halsal), Chicago (van Makaya McCraven tot Ben LaMar Gay) en uiteraard België (van BeraadGeslagen over Steiger tot Glass Museum).

De stroom aan interessante releases is ondertussen niet te stoppen en het genre trekt een opvallend jong publiek aan. Alle reden dus om ook dit najaar volop de jazzkaart te trekken met concerten van Theon Cross, Angel Bat Dawid, Oscar Jerome, Ezra Collective, TaxiWars, Joe-Armon Jones, Ill Considered, Sarathy Korwar en Nérija (met leden van KOKOROKO, SEED Ensemble,…).

De cv van de in Amerika geboren, in India opgegroeide en in Londen residerende percussionist Sarathy Korwar oogt indrukwekkend. Zijn debuut ‘Day To Day’ (2016) verscheen via het befaamde label Ninja Tune. Four Tet en Gilles Peterson werden instant fan. Zijn A.R.E.-project realiseerde hij met de hulp van Hieroglyphic Being en meester Shabaka Hutchings. Met Upaj Collective herwerkte hij in 2018 klassiekers van onder andere Alice Coltrane, Pharoah Sanders en Don Cherry. En op zijn jongste fel politiek getinte album ‘More Arriving’ bevestigt hij zijn jazz/world trademark door samenwerking met Indische rappers als MC Mawali.

Lees meer Lees minder

Kurt Overbergh: ‘Grootmeester voor de toekomst.’


Voor fans van Pharoah Sanders, Ravi Shankar, Theon Cross, Sons Of Kemet, Black Flower, Kamaal Williams, Nérija,...
In de pers ‘Korwar takes in the political and radical history of jazz as a voice of the disenfranchised, and Korwar applies it to the Indian diaspora experience in contemporary Britain.’ (The Vinyl Factory)

Video's

Reacties

Gordan.Grgić701269
Gordan.Grgić701269
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 3 mei worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.