zo 25.02.18

RY X & Brussels Philharmonic Soloists

+ Hannah Epperson

Facebook event Deel Tweet

Fragiele electro-troubadour omarmd door Solisten van Brussels Philharmonic

Australische electro-troubadour die grossiert in breekbare liedjes die hij vanuit een singer-songwriterperspectief overgiet met subtiele digitale klanken en de nodige melancholie. Op debuut ‘Dawn’ uit mei ’16 verweeft Ry Cuming indiefolk en electronica met ijle, soulvolle zangpartijen en mikt met die combinatie recht op jouw van weemoed doorspekte hart. Experimenteerde eind vorig jaar met een volledig symfonisch orkest (het Münchner Rundfunkorchester) op het Duitse Puls Festival en dat viel zo goed mee dat hij dit prachtige project begin 2018 herhaalt in Berlijn, Parijs, Amsterdam, Londen en…. in ons aller Brussel samen met de Solisten van Brussels Philharmonic!


Voor fans van Bon Iver, James Blake, Fink, Sigur Rós, James Vincent McMorrow, The xx
In de pers “He crafts malaise & misery into something darkly majestic. This is most notable on ‘Sweat’ and ‘Berlin’, when his warped, cracked vocal transforms these paeans of loss and heartache into something just short of transcendent.” – CLASH MAGAZINE
Fun fact Is naast RY X ook de helft van het deep house duo Howling. Maar op zijn debuut ‘Dawn’ staat ook een song met als naam Howling. En als je dat al verwarrend vindt dan zal je zijn uitleg over hoe de twee projecten zich tot elkaar verhouden al helemaal kierewiet vinden… “Het is als het periodiek systeem: water is H2O, waterstofperoxide is H2O2. Er hoeft maar een heel klein onderdeel bij te komen, en het is meteen iets heel anders. Op elementair niveau zijn ze vergelijkbaar, maar de manier waarop ze kunnen worden gebruikt is compleet anders.”

Video's

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify