za 15.02.20

Raymond 70

Facebook event Deel Tweet

70ste verjaardagsweekend: na Valentijn (en het lange uitslapen)!

Wat moeten we je over Raymond vertellen dat je nog niet weet? De man die zijn volk in het Vlaams leerde rocken en van de meest uiteenlopende muziekjes houdt, schuimt al sinds 1972 de podia af en is, tegen wil en dank, tot een instituut uitgegroeid. Veelzijdig muzikant. Begenadigd songschrijver. Bevlogen performer. Gewiekst entertainer.             

En uiteraard valt zijn invloed nauwelijks te overschatten: zonder zijn lichtende voorbeeld geen Frank Vander linden, geen Stijn Meuris, geen Luc De Vos …

Na 5 decennia in het Belgische muzieklandschap is de grootmeester nog lang niet afgeschreven en blijft hij hip zijn ding doen, getuige hiervan de recente samenwerkingen met Slongs en Tourist LeMC.

Eind 2015 ontbond Raymond zijn vaste begeleidingsgroep en ging onze zelfverklaarde tekstdichter, filosoof en clown succesvol solo verder met de tournee 'Kreten en Gefluister'.

14 februari 2020 zal een nieuwe mijlpaal vormen in het leven van dit Valentijnskind, want dan neemt Raymond immers de kaap van 70 jaar Raymond van het Groenewoud!

En waar kan dit beter gevierd worden dan in zijn natuurlijke biotoop, het podium? 

Voor deze uitzonderlijke gelegenheid trekt Raymond weer alle registers open en worden zijn trouwe muzikanten weer opgetrommeld voor een heuse reeks feestelijke 'Raymond 70'-verjaardagsconcerten, met als extraatje een blazerssectie en gelardeerd met historisch en recent beeldmateriaal. Onze jarige hopman zal laveren tussen vroeger en nu, grasduinend in zijn immense repertoire met een lach en een traan en voorzien van de gepaste toeters en bellen. 

Een unieke avond tussen uitgepuurd breekbaar en onverslijtbaar rockend. Niet te missen !
 
Raymond van het Groenewoud : zang, gitaar,keyboard  
Cesar Janssens : drums
Wouter Berlaen : bas
Bram Weijters : keyboards, percussie
Rik Aerts : gitaar , zang
Carlo Nardozza : trompet
Stefan Bracaval : fluit

Jij en ik: popelend publiek

Lees meer Lees minder

Fun fact Veel vrolijke verjaardagen, Boterhammen In Het Park, de erg diverse openingsdriedaagse december ’98…

Video's

Reacties

Vanuit Maastricht naar Brussel gegaan. Wat een prachtig concert. Erg goede muzikanten met een leuk publiek. Met humor en zijn alles overtreffende lijn: de liefde en de meisjes. Ook een erg goede akoestiek in AB. We waren er voor de eerste keer. Erg relaxt poppodium. Kan Paradiso in Amsterdam niet aan tippen!
Frans.van Bussel849238
Echt genoten van dit concert. Raymond is een jongen van 70 die met heel veel enthousiasme op het podium staat. Hij is een top-artist, -zanger, -muzikant, -entertainer, -mens. Zijn spontaniteit op het podium, zijn humor, zijn liefde voor de vrouwen, voor de muziek, voor de taal en voor de mens, zijn professionaliteit maken dat je van elke seconde van dit concert geniet. Zijn muzikanten zijn stuk voor stuk toppers. Hoe maak je van een dwarsfluit een hip en rockend instrument? Schitterend! En ook die trompet, smokey sound! De gitarist, de drummer, de basist, de toetsenist.... ook voor hen niets dan lof! Naast de muziek die naadloos van rock overging naar jazz, chachacha, tango, gospel, gevoelig, lichtvoetig,.... zijn ook de teksten zeer gevarieerd en bekoren stuk voor stuk. De meisjes van het schoon vertier waren schoon en en zorgden voor vertier. Dit concert heeft ons blij gemaakt, olé, ola, dit concert heeft ons diep geraakt. En DJ Rik De Bruycker voor en na het concert, maakte de avond af! Merci, Raymond & gang! PS zing je de volgende keer ook het liedje 'lieve Sonja' ;-)
Sonja.Sys850290
zalig concert, lang tewijfeld of ik zou gaan, blij dat ik besliste om het toch te doen concert dat alles had en mijn hart weer vrolijk maakte, dankjewel raymond en entourage
anjabaetens
Zálig concert, pure rock afgewisseld met broze autobiografische songs...mooi ! Pracht muzikanten allemaal, heb er zo intens van genoten! Bravo en merci Raymond!
Isabelle.Lauwers648247
Een heerlijk ongedwongen concert, variërend van klein intiem tot de bekende rocknummers. De reactie op de onbekende die tijdens een nummer een roos aanbood was spontaan en hartverwarmend. Samen met mijn dochter echt genoten. Raymond spreekt meer generaties aan.
auke.jager856776
Met de vrienden van vroeger naar Raymond. Wij danken hem nog een keer ! 'MET PLEZIER'
thefoolonthehill
Wij vonden het een super concert !!! Ontspannen genoten xxx Inderdaad memorabel !!!! Alleen jammer dat we met de trein gekomen waren en we dus niet tot het einde konden blijven. De laatste trein zou wel wat later mogen zijn ...
Sophia.Van de Velde851469
Helaas hebben wij niets van het concert gezien aangezien er geen enkele parking meer vrij was in Brussel centrum!! Bleek dat er ook een lichtfestival in Bxl bezig was... de organisatie mocht dit toch op voorhand eens gemeld hebben, dan konden we nog tijdig een alternatief regelen...
Sylvie89
bedankt voor de prachtige ervaring !!!! aan de frontman, de muzikanten en de dansende dames en alle andere medewerkers
leen.breugelmans855436
Fantastisch optreden!Raymond is een prachtmens!
Reinhilde.Anciaux834302
Ik had dit voor geen geld in de wereld willen missen. Superlatieven schieten te kort. Raymond, top muzikant, zanger, scherpe observator, romanticus, sfeerschepper, criticus en veel meer, was op zijn best !
gommer
Sinds zijn première in de Beurs , 48 jaar geleden, toen vond ik het al fantastisch, is het alleen maar " vooruit " gegaan. Raymond , muzikant van alle markten thuis, zanger, taalvirtuoos die ook door niet-nederlandstaligen in Brussel begrepen en geapprecieerd wordt, showbeest en entertainer... ga zo maar door. Topklasse!
Jacqo
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie