vr 20.03.20

POSTPONED: Lea Bertucci & Amirtha Kidambi

Facebook event Deel Tweet

Vocal art merged with analog electronics & tapeloops

UPDATE: AB sluit tot en met 5 april de deuren n.a.v. COVID-19. Dit concert wordt daarom opgeschort en indien mogelijk verplaatst. Wij danken je voor jouw begrip.

Het duo Amirtha Kidambi, op vocals, en Lea Bertucci, deze keer niet op sax maar met tape(loops) en elektronica, verkent door middel van improvisatie, stemmanipulatie en -vervorming nieuwe sonische mogelijkheden. Bertucci kennen we vooral van haar saxofooncomposities en stond in het verleden al enkele keren op een AB-podium (Salon & BRDCST). In 2019 prijkte haar album ‘Resonant Field’ in de top 10 van The New York Times beste jazz albums.

Experimentele vocaliste Amirtha Kidambi is voorlopig minder bekend in Europa. Ze is componist en bandleader van Elder Ones-kwartet en het Lines Of Light-kwartet. Ze bracht werk en werkte samen met o.a. Robert Ashley, Darius Jones, Ben Vida en Tyondai Braxton.

Het duo bracht in 2019 op Astral Spirits hun debuutalbum 'Phase Eclipse' uit, waarmee ze een zeer lovende bespreking kregen in The Wire van december 2019.

Lees meer Lees minder

Voor fans van Mike Patton's vocale acrobatieën, John Zorn, Joan La Barbara, musique concrète
In de pers 'Phase Eclips comes alive in strange and marvellous ways' The Wire
'a music that’s simultaneously visceral and cerebral, intellectual and spiritual, and unlike anything else you’ve heard… ' National Sawdust

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie