do 28.05.20

POSTPONED: Church Of Sound presents dumama + kechou + Songbook of Miriam Makeba

Facebook event Deel Tweet

‘This is absolutely brilliant” (Gilles Peterson over dit Zuid-Afrikaanse duo)

In het licht van de recente ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het COVID-19-virus die elkaar steeds sneller opvolgen, sluit AB de deuren tot en met 7 juni 2020.

Tot en met 7 juni worden ALLE concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst. Wij hebben het hele team gemobiliseerd en proberen de best mogelijke oplossing te vinden voor alle concerten. Concerten kunnen mogelijk verplaatst of geannuleerd worden.  In het geval van verplaatsing, blijven aangekochte tickets geldig. In geval van annulatie, worden alle tickets automatisch terugbetaald.

Locatie: Les Brigittines (Korte Brigittinenstraat, 1000 Brussel)  op 10 minuten wandelafstand van zowel AB als Centraal Station

Church Of Sound
Church Of Sound is dé Londense hotspot bij uitstek. In de befaamde St. James the Great Church in Oost-Londen komt namelijk elke maand de crème de la crème van de hedendaagse jazzscène samen. De sfeer evenaart zowaar wat er in de jaren ’50 in de lucht moet gehangen hebben in de legendarische jazzclub Birdland in NYC. Het format is even eenvoudig als uniek. Een ensemble speelt in het midden van een kerk, omringd door het publiek. Los van hun eigen repertoire, staat telkens ook een songbook centraal.

Afgelopen jaar trad COS voor het eerst buiten haar oevers en maakte het de oversteek naar het Europese vasteland. Uitvalsbasis: het voormalige klooster en huidig kunstencentrum Les Brigittines. Het resultaat: een uitverkochte eerste editie én een extatisch publiek. Een vervolg drong zich op. Zowaar meteen met een tweedaagse met niemand minder dan Alabaster dePlume (woe 27 mei) en het Zuid-Afrikaanse duo dumama + kechou (do 28 mei).

dumama + kechou 
dumama + kechou – kleine letters graag - is een in Zuid-Afrika residerend duo dat binnenkort debuteert met ‘Buffering Juju' op het ‘Experimental Music Imprint’ Mushroom Hour Half Hour label. "This is absolutely brilliant” liet jazzgoeroe Gilles Peterson zich ontvallen toen hij een track speelde op zijn befaamde programma op BBC Radio 6.

Zangeres dumama en instrumentalist kechou zijn naar eigen zeggen beïnvloed door Xhosa (een Zuid-Afrikaanse bevolkingsgroep) folk, jazz, hiphop en een flinke injectie Zuid-Afrikaans protest. Hun klankkeur wordt zowel gevormd door loop stations als door handgemaakte traditionele instrumenten. Alsof je Ibeyi voor het eerst hoort. Of ook: een heerlijke mix van 21ste-eeuwse Zuid-Afrikaanse spirituals en digitale folklore. Geen verrassing dus dat Angel Bat Dawid (aha, alweer een International Anthem-connectie!) op hun debuut te horen is.

Voor hun songbook nemen ze het werk van ‘Mama Africa’ en activiste Miriam Makeba onder handen. Makeba werd vooral bekend van de wereldhit ‘Pata Pata’ (uit ’67) en haar ‘Graceland’-tour met Paul Simon. Fun fact: Makeba woonde van 1985-1990 in Brussel.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie