ma 13.08.18

Patti Smith

Facebook event Deel Tweet

Exclusief zomeroffensief: Patti Smith!


In mei ‘18 is het exact een halve eeuw geleden dat de woelige studentenrevoltes zich in Parijs over heel Europa verspreidden.AB speelt daarop in en trekt de kaart van protestmuziek. Het huidige sociale en politieke klimaat is hier jammer genoeg de ‘gedroomde’ voedingsbodem voor.
AB verdiept zich in The Sound Of Protest en laat de stem van Turkse sociale protestsongs, Londense grime, de roep naar (muzikale) grenze(n)loosheid, de Black Lives Matter-beweging en punkiconen volop weerklinken.

 

Solide en outspoken Amerikaans rockicoon, dichteres en voorvechtster van de klimaatzaak. Op haar geestesverruimende en verfrissende site dus meteen een link naar dat laatste in plaats van een massa vanzelfsprekende video's. Maar u bent ook wel direct weer mee met hits als People Have The Power, Because The Night, Gloria, Dancing Barefoot, Frederick ...

Lees meer Lees minder

Voor fans van Rimbaud, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Michael Stipe, U2, Robert Mapplethorpe ...
In de pers Even wat commentaren op de AB-site bij dat laatste concert: 'Quel énergie !!!!!... I think now I know how it feels to be in front of a living legend.... Na haar zegetocht op Rock Werchter 2015, stak ze nu ook de AB in haar zak ... wat een energie ... KLASSE!... Let's be honest: it was magic, fabulous, rough&tender, straight to the heart and most of all powerfull!... aanstekelijk. Keigoeie humor ook. Haar stem blaast je nog steeds omver. Klasseband; ook het geluid stond perfect afgesteld. Patti is een rolmodel over de hele lijn!'
AB weetje Oktober 2015 nog in een uitverkochte zaal naar aanleiding van de 40ste verjaardag van haar baanbrekende debuut-cd Horses.
Fun fact Op tournee gaat ze 'travelling light', maar zeker niet zonder haar jas van Ann Demeulemeester!

Video's

Patti Smith nieuws

The Sound of Protest – Punkiconen & working class heroes

Ontdek het meest rebelse thema van Het Jaar van de Contestatie.

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify