zo 07.03.21

NEW DATE: Fatoumata Diawara

Facebook event Deel Tweet

Via Mali: een zeer elegante én geëngageerde zangeres!

Fatoumata Diawara situeren we meestal in Mali, terwijl ze blijkbaar in Ivoorkust geboren werd en ondertussen evenzeer thuis is in Europa. Maar de muziek van deze zangeres, gitariste én actrice kent haar oorsprong bij de klanken uit de Wassoulou-streek en dat sinds haar debuut-cd 'Fatou' op het voortreffelijke World Circuit label. Voeg daar recent nog nieuwe cd 'Fenfo' bij en je hebt een podiumverschijning om naar uit te kijken, 5 mei 2020, zeker na haar Couleur Café in 2018, een uitgelaten volle zaal in Leuven in 2019, maar in dit jaar ook nog eredivisie-festivals als Montreux, Roskilde, Glastonbury en Le Guess Who!


Voor fans van Oumou Sangaré, Dee Dee Bridgewater, Tony Allen, Toumani Diabaté, Jon Paul Jones, Robert Fonseca, Flea of Damon Albarn, met wie ze telkens al samenwerkte... tot en met natuurlijk de film Timbuktu waarin ze de 'verboden' muzikante vertolkte.
In de pers De Standaard: 'Moderne sound uit Mali - De Malinese actrice en zangeres Fatoumata Diawara (26) steekt zoveel tijd in collaboraties over artistieke grenzen heen, dat het zes jaar duurde voor ze haar tweede eigen cd uitbracht. Fenfo laat een meer moderne aanpak horen dan voorganger Fatou. Haar verblijf in Frankrijk en de invloed van producer Matthieu Chedid hebben een funky sound met erg beweeglijke baslijnen toegevoegd aan de zomerse, akoestische aanpak waarmee Diawara eerder indruk maakte.'
AB weetje Maakte hier de eerste ravissante indruk in april 2014.
Fun fact Heeft twee zeer aantrekkelijke voeten.

Video's

NEW DATE: Fatoumata Diawara nieuws

Global Sounds in AB!

Vul je wereld met globale klanken

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie