Dit evenement is afgelopen

Moon Duo

Moon Duo

space krautrock van ons favoriet duo

 • Concert
 • voorprogramma:
  Elko Blijweert
 • Locatie:
  les Ateliers Claus
 • 20 juni 2017
 • 20:30 deuren
  21:00 Elko Blijweert
  21:45 Moon Duo

 • Organisatie:
  AB & les Ateliers Claus
 • Genre:
  Indie, Postrock, Rock

Was jij erbij? Laat ons weten hoe je het vond!

Totale waardering
(0)
Jouw waardering
Log in om jouw waardering te kunnen geven

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB-profiel? Registreer je nu.

Video's over Moon Duo

space krautrock van ons favoriet duo

http://www.lesateliersclaus.com/

Moon Duo is een project van Wooden Shjip’s Erik ‘Ripley’ Johnson en Sanae Yamada. De band uit San Francisco speelt psychedelische Krautrock, gestut door elektronica en drones en geïnspireerd door Spacemen 3, Silver Apples en Suicide. De groep is opgericht in 2009 en bracht releases uit op Woodsist, Sacred Bones en andere.
‘Occult’ betekent letterlijk dat wat verborgen is of voorbijgaat aan de beperkingen van onze geest. De Occulte Architectuur van Moon Duo’s vierde album – een psychedelisch opus, uitgebracht in twee afzonderlijke delen in 2017 – is een fijngeweven hymne aan de onzichtbare structuren van de cyclus van de seizoenen en de reis van dag naar nacht, en van donker naar licht.

In acht genomen dat Elko Blijweert sinds een jaar of vijftien actief is in de Belgische muziekscene, geldt het als een verrassing dat I Bambini Di Basilisco nog maar zijn eerste soloalbum is. Elko B. staat bekend om zijn virtuoze en idiosyncratische gitaarspel, maar trakteert ons op veel meer dan dat. De hevig door gitaren aangedreven westernpastiche Cochon Torrero uitgezonderd, ligt de nadruk in deze lp op donkere, carpenteresque synthesizerklanken én kindvriendelijke melodieën. De twaalf aangenaam beknopte songs, die vooral zijn gebaseerd op Blijweerts composities voor hedendaags danstheater en kinderpoppenkast, vloeien mooi samen tot één geheel. De luisteraar krijgt zo toegang tot de verbeeldingswereld van Elko B.’s eeuwig uitdijende muzikale universum.

Meer over deze artiesten

Als eerste weten wanneer jouw favoriete artiest naar AB komt?

Voeg je laatste muzikale ontdekkingen toe aan je favoriete artiesten en krijg info à la carte!

Ga verder