di 20.06.17

Moon Duo

+ Elko Blijweert

Facebook event Deel Tweet

space krautrock van ons favoriet duo

http://www.lesateliersclaus.com/

Moon Duo is een project van Wooden Shjip’s Erik ‘Ripley’ Johnson en Sanae Yamada. De band uit San Francisco speelt psychedelische Krautrock, gestut door elektronica en drones en geïnspireerd door Spacemen 3, Silver Apples en Suicide. De groep is opgericht in 2009 en bracht releases uit op Woodsist, Sacred Bones en andere.
‘Occult’ betekent letterlijk dat wat verborgen is of voorbijgaat aan de beperkingen van onze geest. De Occulte Architectuur van Moon Duo’s vierde album – een psychedelisch opus, uitgebracht in twee afzonderlijke delen in 2017 – is een fijngeweven hymne aan de onzichtbare structuren van de cyclus van de seizoenen en de reis van dag naar nacht, en van donker naar licht.

In acht genomen dat Elko Blijweert sinds een jaar of vijftien actief is in de Belgische muziekscene, geldt het als een verrassing dat I Bambini Di Basilisco nog maar zijn eerste soloalbum is. Elko B. staat bekend om zijn virtuoze en idiosyncratische gitaarspel, maar trakteert ons op veel meer dan dat. De hevig door gitaren aangedreven westernpastiche Cochon Torrero uitgezonderd, ligt de nadruk in deze lp op donkere, carpenteresque synthesizerklanken én kindvriendelijke melodieën. De twaalf aangenaam beknopte songs, die vooral zijn gebaseerd op Blijweerts composities voor hedendaags danstheater en kinderpoppenkast, vloeien mooi samen tot één geheel. De luisteraar krijgt zo toegang tot de verbeeldingswereld van Elko B.’s eeuwig uitdijende muzikale universum.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify