vr 03.02.17

Lula Pena

Facebook event Deel Tweet

Verse 'Phados' van een 'Troubadour': cd voorstelling

Lula Pena is een enigmatische Portugese artieste. Zang, gitaar en perscussie doet ze zelf, af en toe extra begeleid door een multi-instrumentalist of saxofonist.

Maar in essentie dus het betere, integere en intrigerende solowerk en dat straalde ze al verstild uit in De Roma of Flagey. 'Quasi shamanisch' lezen we dan al eens.

Nu is er deze cd-voorstelling in de ABClub: 'Archivo Pittoresco' een derde cd verschijnt hier eind januari bij het (immer wakkere) Crammed-label. Dat is dan 'slechts' zeven jaar na haar tweede 'Troubadour', en die cd was zo maar eventjes twaalf jaar later dan debuut 'Phados' van '98.

Let bij die laatste trouwens ook op de schrijfwijze: uiteraard weerklinkt hier fado, maar net zo goed Portugese folk, Frans chanson, Kaapverdische morna, Braziliaanse bossa nova...

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

quelle artiste magnifique ! une écoute rarement vécue, tous étaient suspendus à sa musique, sa voix, son rythme ... très belle acoustique de la petite salle
véronique.lambrechts617820
*****
mieke.geukens525615
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie