za 31.10.15

Low + Chelsea Wolfe

+ Mike Noga

Facebook event Deel Tweet

Exquise double bill (!) met evenwaardige sets

Kijk: dit idee dragen we hier in AB op handen. Twee bands die fan zijn van elkaars werk dat ze besloten hebben om  er een avond van te maken met twee evenwaardige sets.

CHELSEA WOLFE (us)

Chelsea Wolfe

In wezen is ze een folkie uit Californië.  Maar ze is evengoed – en naar eigen zeggen - beïnvloed door black metal. Zo eert ze Gorgoroth en coverde ze zelfs Burzum, maar zet daar evengoed een versie van Notorious B.I.G. tegenover of covert ze met verve de anarcho-punk band Rudimentary Peni. Een wijze journalist omschreef haar werk ooit als ‘drone metal art folk’ en zat daarmee nog niet zo ver van de waarheid. Dra verschijnt haar nieuwe album ‘Abyss’ met John Congleton (St. Vincent, Swans) achter de knoppen. En die gaat – dixit Wolfe - over ‘the hazy afterlife … an inverted thunderstorm … the dark backward … the abyss of time. And explores heady subjects of human frailty, intimacy, quiet passion, anxiety, and deep longing.’

 

LOW
Tijdens zowat elke Belgische Low-passage is het wederom raak. Een kwaliteitslogica die tevens opgaat bij zowat elk album dat de band uitbrengt. Zo ook voor hun jongste dra te verschijnen album ‘Ones & Sixes’ dat opgenomen werd in Bon Iver’s befaamde April Base studio. Achter de knoppen:  BJ Burton die tevens het meest recente album van The Tallest Man On Earth in goede banen leidde of eerder reeds Poliça en Colin Stetson. Ook Wilco’s Glenn Kotche was present. Fun fact: op de albumhoes prijkt een uil, in het Engels een mooi anagram van Low. Klaar voor Low’s vijfde AB-passage?

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Low zeer mooie, magistrale vocale blend. Chelsea Wolf was buitensporig, luid...
bart-stroobants
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 7 juni worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.