vr 07.06.19

Little Steven and The Disciples of Soul

Facebook event Deel Tweet

Muzikale duizendpoot en rechterhand van Bruce Springsteen

Summer of Sorcery Tour

Als je zijn biografie leest, lijkt het wel alsof Stevie “Little Steven” Van Zandt meer dan één leven heeft geleefd. Je kent hem als gitarist van Bruce Springsteens E Street Band, als één van de hoofdrolspelers in The Sopranos en als ster van de Netflixserie Lilyhammer. Maar daarnaast is hij ook nog eens producer, DJ, activist, historicus, schrijver en initiatiefnemer en bezieler van de Little Steven’s Blues School voor jong talent.

Zijn songs werden gecoverd door Jackson Browne, Pearl Jam, Nancy Sinatra en Black Uhuru en hij was als producer betrokken bij Springsteens platen ‘The River’ en ‘Born In The USA’. Na al die omzwervingen is het nu terug tijd voor zijn eigen band: Little Steven And The Disciples Of Soul! Afgelopen zomer stond hij nog op Blues Peer en in 2017 in een overvolle Roma.

De Gazet van Antwerpen over het concert in De Roma: “Little Steven in De Roma: onblusbare liefde voor soul, blues en oude rock”

Focus Knack over het concert in De Roma: “Little Steven & The Disciples of Soul in De Roma: Vuurwerk en speelplezier”

Twee jaar geleden bracht hij een achtste plaat uit, waarop hij eigen werk combineert met songs die hem de liefde voor de rock-‘n-roll hebben bijgebracht. Verwacht je aan een terugkeer naar de rhythm & blues waarmee hij begin jaren ’80 voor het eerst op een podium stond én de eerste nieuwe Disciples Of Soul-plaat in 15 jaar.

 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Ook sinds 1982 vrijwel alle concerten gezien. Nu vond ik de eerste 40 minuten wat minder maar vanaf Desaperecidos steil bergop. K ga volgende keer zeker terug
dirk van mol
Ja het was de moeite.... laatste plaat snel aanschaffen :-)
jaarboek
Een muzikale trip van hoogstaand niveau, muziek,ziel en engagement voor alles en iedereen. Genieten van de eerste tot de laatste minuut. wat een toffe avond ! Kris
krikke0905
Super!!! Geweldige avond gehad;
Frank.Daele720579
4e keer sinds 1982 en beter dan ooit. Laatste plaat Summer Of Sorcery absolute top. Liberty Harmony Communion : reken maar!
Tom.Ryckx557516
Concert absolument parfait, pas un gramme à jeter. Le r'n'r se joue avec de vrais musiciens et de vrais instruments. Hier Steve et sa bande m'ont envoyé au 7è ciel.
dhorvat-stoneydok
Magisch !!
etiberghmans
Het was super. Ik was erbij in 1982 toen LSDOS een eerste keer in Belgie optraden en zolang zij terugkomen zal ik er ook bij zijn. Little Steven Forever
tony7121
Loved it!!!
Anne Marie.Delahunty639384
tof tof tof
rudy.cornelissen713662
Combined exuberance with high, high talent. Fun, exciting and genre-bending. I would see Little Steven and that gang tomorrow!
mugs
Een van de beste concerten dat ik ooit zag . Geweldige avond gehad.
bat1963
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 3 mei worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.