ma 04.11.19

lisa Stansfield

Facebook event Deel Tweet

Concert ter ere van de 30e verjaardag van haar solodebuutalbum Affection. 

“Een van de beste Britse soulstemmen van de laatste 30 jaar.” Classic Pop Magazine 

Na haar fantastische en volledig uitverkochte concert dit voorjaar in De Roma in Antwerpen, keert Lisa Stansfield terug naar België op 4 november 2019. Dit keer zal ze neerstrijken in de Grote Zaal van de AB in Brussel met een concert ter ere van de 30e verjaardag van haar solodebuutalbum Affection. 

“In het begin waren we een beetje bang, maar we dachten ‘F*ck it, we doen het gewoon en zien wel wat er gebeurt’.” - Lisa Stansfield 

This Is The Right Time de eerste echte Lisa Stansfield-single, werd meteen een Top 20-hit in de UK. Enkele maanden later was het met All Around The World dan echt goed raak: wereldwijde nummer 1-noteringen in pop- én R&B-lijsten, wereldwijd succes én een prachtig visitekaartje voor haar solodebuut Affection, dat meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht heeft en dat na de release in 1989 meermaals platina kreeg. De plaat werd in het VK bekroond met 3 BRIT Awards, 2 Ivor Novello Awards, een Silver Clef Award en een ASCAP Award en sleepte verder nog een Billboard Music Award, een World Music Award, en 2 Grammy-nominaties in de wacht. Radio- en televisiezenders werden overspoeld door de nummers All Around The World (dat echt een wereldhit werd), What Did I Do To You, Live Together, You Can’t Deny It en This Is The Right Time, waarmee Lisa en haar unieke stijl van soul, r&b en Brit-house hun intrede deden bij het grote publiek.  

De 30e verjaardag van het album wordt gevierd met een tournee waar Lisa en haar fenomenale band niet alleen de hits en meer van Affection zullen brengen, maar ook favorieten en klassiekers van Lisa’s zeven latere soloalbums.  

“Ik ben enorm trots op Affection. Ik zei het toen al en ik blijf het zeggen. Dat er een deel van jezelf waarvan iedereen kan genieten daarbuiten rondzweeft, en weten dat zo veel mensen er vandaag inderdaad nog altijd van genieten is een gigantisch compliment. De reacties die het album tot op vandaag krijgt, blijven me inspireren om muziek en emoties uit mezelf naar boven te halen en te delen met zij die het ook met mij willen delen. Het voelt juist aan om het te vieren. Het leven is een cyclus en dat geldt ook voor muziek. Op dit moment en in dit klimaat is Affection helemaal op zijn plaats.” - Lisa Stansfield  

Lees meer Lees minder

Video's

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify