za 22.02.20

Lettuce

Facebook event Deel Tweet

Party like it's 22/02/2020!

Lettuce slaat je om de oren én ledematen met hun funky cocktail. Dit Amerikaanse collectief is al aan zijn zesde cd 'Elevate' toe, ook nu weer boordevol 'genre-busting funk / jazz / soul / jam / psychedelic / hip-hop / avant-garde / experimental' alias superopwindend geluid. Met in de muzikale rangen Adam Deitch: drums, percussie, Adam ‘Shmeeans’ Smirnoff: gitaar, Erick ‘Jesus’ Coomes: bass, Ryan Zoidis: alt-, bariton- en tenorsax, Korg X-911, Eric ‘Benny’ Bloom: trompet, hoorn en Nigel Hall: vocals, Hammond B-3, Rhodes, clavinet, keyboards.


Voor fans van Tower Of Power, Prince, Trouble Funk, Miles Davis, Tears For Fears, Carlos Santana, The Meters, Herbie Hancock, Marcus King, B.B. King en zoveel meer koningen van spaghetti western soundtracks en Ethiopische funk... Sfeer & diversiteit troef dus.
AB weetje Belgische première, na hun vet geslaagde passage op North Sea ’17.
Fun fact De naam mag je ook spellen als 'let us', zoals in 'let us play'.

Video's

Reacties

* Lettuce: OK, knappe riffs, ritmes en sounds, en toch elk nummer teveel van hetzelfde/eentonig + de bassist met z'n nogal dom ZZ-top-uiterlijk stoorde daarmee: leek eerder uit n metalband te komen: wel goeie drummer&gistarist * AB: de Club is klein: groot gebrek aan zuurstof/verse lucht!!: dan nog met die rookmachines erbij: niet gezond!+de bediening aan de bar: onprofessionele pubers die werkelijk ongeïnteresseerd de wijnen (veel te weinig) en bieren (een Leffe blond die telkens uit de helft schuim bestond voor veel te hoge prijs!): dus: veel te weinig voor veel teveel geld: een paar slokken slechte rode wijn (goedkope rommel!) voor 5,..Euro!? + op einde concert zetten ze dan ook nog eens de beker-containers lukraak op de toog, in je nek, compleet ongezellig: zagen met eigen ogen hoe 'een verantwoordelijke' (oudere AB-man) een van de pubers naar zijn voeten daarvoor gaf, en die jongen er maar niets van snapte + om jassen in een locker op te bergen ook al 1 EURO vraagt die je niet terugkrijgt: geldklopperij! 1 positieve noot: de mogelijkheid om ook cash aan de toog te betalen is goed * Conclusie: de AB vroeger (en nog steeds) in het hart gedragen maar je voelt dat het een fabriek is geworden die meer gericht is op winst maken en daarvoor dus de mensen het geld uit de zakken klopt en aan de gezelligheid veel te wensen over laat (sorry!)
Alain.Bonnel840998
Really fun band, the club had perfect sound quality as well. Strongly recommended!
sirpsychosexy
They bring lots of skill and lots of energy to their performance. Fun to watch and fun to listen to. Would see them again!
mugs
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 3 mei worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.