wo 04.04.18

Le Mystère Des Voix Bulgares feat. Lisa Gerrard

Facebook event Deel Tweet

BRDCST: unieke stemmenpracht - loved by Gorillaz & Kate Bush – mét special guest

BRDCST is het buitengewoon indoor voorjaarsfestival van AB waarbij we inzetten op muzikale grenze(n)loosheid. De naam is een directe verwijzing naar de retrofuturistische electronicapop van de Engelse band Broadcast die het afgelopen decennium inspirerende albums uitbracht als ‘Haha Sound’ en ‘Noise Made By The People’. Centraal tijdens BRDCST staan artiesten die muzikale vernieuwing hoog in het vaandel dragen. Ons muzikale buikgevoel doet de rest.

LE MYSTÈRE DES VOIX BULGARES (Bgr)
‘I couldn’t believe how beautiful it was. I listened to it all the time.’
(Kate Bush)

‘I saw them live and I just thought: that’s IT. That’s the top. You can’t go further.'
(Lisa Gerrard - Dead Can Dance)

Vreemd hoe een ensemble dat werd opgericht in 1952 (!) en in de tweede helft van de jaren ’80 een ongekende populariteit kende, plots weer overal opduikt. Zo stonden de angelieke stemmen van LE MYSTÈRE DES VOIX BULGARES op het vooruitstrevende Utrechtse festival Le Guess Who? meer dan terecht tussen acts als K Á R Y Y N, Zeal & Ardor en James Holden. Lady Gaga gebruikte hun muziek onlangs in haar documentaire ‘Five Foot Two’ en Le Mystère staat ook te pronken tussen Grimes en Kali Uchis op ‘kick-ass women’, een recente mixtape van Gorillaz. Drake en Leftfield sampelden hun muziek en er waren geruchten dat Lisa Gerrard (Dead Can Dance) momenteel de laatste hand legt aan een album met dit 20-koppig unieke vrouwenkoor.

LISA GERRARD (Aus)
Net voor het jaareinde verscheen plotsklaps het prachtige bewijs: Le Mystère’s gloednieuwe single ‘Pora Sotunda’ mét een prominente rol van niemand minder dan diehard fan LISA GERRARD (Dead Can Dance). Zij liet zich ooit ontvallen: ‘I saw them live and I just thought: that’s IT. That’s the top. You can’t go further.’ Lisa Gerrard zal ook volop te horen zijn op het nieuwe, dit voorjaar te verschijnen album van Le Mystère Des Voix Bulgares en maakt zich speciaal vrij om naar BRDCST af te zakken en met haar muzikale helden op te treden. En hele eer én een Europese primeur!

Klaar voor een Europese première?
Klaar voor een unieke samenwerking?
Klaar voor een transcendentale, bloedmooie (her)ontdekking?

Lees meer Lees minder

Video's

Le Mystère Des Voix Bulgares feat. Lisa Gerrard nieuws

Le Guess Who?, mag ik u kussen?

Mag ik Le Guess Who? zowel visionair noemen als betichten van muzikaal grensoverschrijdend gedrag? Maar bovenal: Le Guess Who?, mag ik u kussen?

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify