wo 25.01.17

Kaleo

+ Jacle Bow

Facebook event Deel Tweet

Licht ontvlambare IJslanders met bluesy plaat ‘A/B’ in AB!

Een Liveurope concert:

Het eerste pan-Europese initiatief dat concertzalen ondersteunt bij de promotie van opkomend muzikaal talent uit Europa.

Er broeit als vanouds iets in IJsland! Met dartele acts als Júníus Meyvant en Axel Flóvent (22/01 AB Club) floreert de IJslandse muziekscene zoals ten tijde van genrebepalende artiesten als Sigur Rós, Björk en Of Monsters and Men.

Maar als er vanuit die contreien één band als een vinnige Viking Europa binnen walst is het Kaleo wel! Met tweede langspeler ‘A/B’ (lijkt me een goeie naam voor een concertzaal) staat dit bluesy indierock-kwartet op ontploffen. Ze duiken momenteel overal op, in videogame FIFA 16, series à la Orange Is The New Black, Suits en The Leftovers, als HOTSHOT op STUBRU tot zelfs in vulkaan Thrihnukagigur alwaar ze een veelbekeken live-versie van hun dikke wereldhit ‘Way Down We Go’ inblikten. 

Licht ontvlambaar materiaal, uit IJsland nota bene, dat deze winter menig pophart zal ontdooien.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

chouette concert présent avec mes enfants de 14 et 17ans et je suis tout a fait d accord avec le commentaire d Elvio.Rigutto594826
frederic renard
groupe prometteur dont le chanteur sort du lot, quelle voix.. regret d'une ambiance climat islandais alors que l'audience réagissait mais il était évident qu'il n'était pas venu pour mettre le feu. belle performance, belle soirée
indomuse
Vrij goed concert met voor mij als hoogtepunt Bang bang (die crescendo opbouw) een nr dat ik in de studioversie zeker niet hun beste nummer vind... Sterke punten : wat een stem (soms wat vergelijkbr met de kracht van de zanger van Madrugada (Silvert Hoyem) voor de liefhebbers beluister maar eens hun liveversie van Majesty) + lekker vettige rock afgewisseld met sterke ballads. Mindere punten : erg weinig interactie met publiek, vrij korte versies van de gespeelde nrs
gerd17
Fantastische ontdekking zo begin 2017 in Nederland nog nauwelijks gehoord op de radio
gajeviga
Superbe voix...vraiment .. Je l'aime mieux dans les ballades que dans les rocks aigus ...mais bon très bon concert certes ....mais le chanteur manque d'empathie et reste sur son rôle de beau gosse... peux faire mieux avec les atouts qu'il a...
poupslink
Ik heb ze in oktober in Köln gezien in een zaal voor 300 man. Je zou denken dat de zaal zou ontploffen met zo'n stem. Maar een climax bleef jammer genoeg uit. Ik begrijp de reacties van een gebrek aan interactie met het publiek. In Köln had ik ook dat gevoel. Misschien is dit gewoon de ijslandse manier van optreden? Hun voorprogramma had een veel betere interactie en dus ook de zaal onmiddelijk mee. Helemaal alleen met zijn gitaar en een dijk van een stem. Zelden dat ik het voorprogramma beter vond dan de hoofdact. Ik vond het niet de moeite om van oostende naar Köln te rijden voor de hoofdact maar het voorprogramma heeft het gelukkig goedgemaakt. We waren tot onze grote verbazing zelfs niet de enige Vlamingen . Ik ben er zeker van dat ze op werchter zullen staan en misschien gaat daar het dak er wel af gaan?
sebastiaandorchain
Just great!!! More interaction will come when they will have more experience. I hope they 'll come back soon.
mima01
Lang geleden dat ik nog zo een goed voorprogramma zag. Wat betreft de hoofdact vind ik persoonlijk dat er niet altijd veel interactie nodig is. Zeker niet als je zo'n prachtige performance brengt. Ik ben enorm onder de indruk en hoop dat ze op Werchter staan!
kegina
Het optreden van zowel Jacle Bow en Kaleo waren fantastisch. ZangerJJ Julius Son heeft zonder meer een fenomenale stem, wat een kracht zit hierin. De songs zijn heel afwisselend en één voor één great. Alleen moet deze band nog leren hoe ze met het publiek kunnen omgaan. Maar alleszins een dikke aanrader . Als Kaleo nog eens komt, ben ik zeker en vast terug van de partij.
zentos69
J'ai adoré ! Très bon groupe, très bonne ambiance et très bon son. Petit bémol sur la relation du groupe avec le public : il manquait de partage, de connivence. Ils ont juste fait une belle prestation artistique.
Claudine.Jacques535489
Great music! Wonderfull voice! Not too splashy show though, quite little interaction with the audience.
MarthaDT
Goed optreden, prachtige stem en zalig gitaarwerk. Toch miste ik wat kracht bij sommige nummers...
inesmets
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify