di 11.09.18

José James celebrates Bill Withers: ‘Lean On Me’

Facebook event Deel Tweet

Uniek eerbetoon aan de maker van ‘Ain’t No Sunshine’, ‘Use Me’ ‘Lovely Day’,...

BILL WITHERS
Soul- en r&b-legende Bill Withers – geboren als William Harrison Withers Jr. - wordt 80 dit jaar. En dat - je voelt het al aankomen – moet gevierd worden. Met superbe singles en million sellers als ‘Ain’t No Sunshine’ (zelden hoorden we zoveel pracht in amper 2 min en 7 seconden ), ‘Use Me’ en  ‘Lean On Me’ schreef hij muziekgeschiedenis. Met songs als ‘Lovely Day’, ‘Who Is He (and what is He to You)?’ of ‘Just The Two Of Us’ heeft hij wat ons betreft meer dan terecht drie Grammy Awards ontvangen en werd hij meer dan verdiend ingehuldigd in de Rock and Roll Hall of Fame.

JOSE JAMES CELEBRATES BILL WITHERS: ‘LEAN ON ME’
José James kan je ondertussen gerust een AB-huisartiest noemen. Met 10 AB-optredens mag je hem zelfs bestempelen als een AB-habitué. Nog specialer: geen enkele internationale artiest maakte eerder op vraag van AB drie unieke producties voor dit huis. Denk maar aan ‘Facing East’ (een eerbetoon aan jazzlegende John Coltrane) in 2009 dat hij samen met Jef Neve opzette. ‘Yesterday I Had The Blues’ was dan weer een ode aan Billie Holiday, die via het legendarische Blue Note Records zelfs een internationale release meekreeg. En nu is er dus ‘Lean On Me’, een meer dan gepast eerbetoon aan Bill Withers.

Wie José James al eerder aan het werk zag, hoorde ongetwijfeld zijn doorleefde interpretaties van Bill Withers' songs als ‘Ain’t No Sunshine’, ‘Grandma's Hands', ‘Use Me’ en‘Just the Two of Us’. De reacties van het publiek bleven hem bij: ‘People would just go crazy!’ . Enter José James' meest ambitieuze project tot nog toe: de komende twee jaar trekt de man namelijk op wereldtournee om het Bill Withers songbook te herinterpreteren. Dat moet culmineren in een album dat opnieuw via Blue Note Records zal verschijnen.

Bill Withers zelf gaf trouwens – na een persoonlijke ontmoeting met José James – zijn zegen over het project. Over die ontmoeting zei José:‘I learned more in that hour than I did at music school and a decade's worth of shows. Without Withers, there would be no John Legend, Alicia Keys, or D'Angelo’.

 

Line-up:

José James: vocals

Sullivan Fortner: piano

Brad Allen Williams: gitaar

Ben Williams: bass

Nate Smith: drums

 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

SUPER!!!!
Nicolaas.Willems733104
Marvellous, charming, talented, doo-wapping, scatting, moving, funky, soulful, magical and superbe Monsieur José James - and yes, that's Monsieur with a capital M! And his crew deserve a major M for Mostest of the Mostest... What a talented Bunch! Thank you Sir! Thank you to All! Please come back soon! We love having you around! doo-wap doo-wapwap... K*
karien.fouwels566459
It was a great show. All of the musicians were great. Jose James is both a fantastic singer and showman. Bill Withers is a songwriting genius. Left the concert on a high. Wish I could have gone to Amsterdam to see him again.
mugs
Mooie maxi-versies van de meest bekende songs van Bill Withers, maar meestal veel te lang uitgesponnen - zeker in vergelijking met de korte, originele parels - en met teveel aandacht voor de solo's van de verschillende bandleden. De opbouw van de set was verwarrend, met een drumsolo middenin die de prima concertsfeer tot dan toe helemaal teniet deed. Ook jammer was dat hij 2 eigen songs moest brengen als bisnummers, ondanks het uitgebreide oeuvre van de meester … en dat het concert er, bisnummers incluis, al om 22u. opzat. Kortom : het mocht wat meer zijn geweest ...
krisco
Belles découvertes de l'Ancienne Belgique et de José James ! Très belle soirée ! Merci
STEPHANIE.GIGAN733513
Super concert!!!
saarvb
Mijn dochter en ik, samen genoten, die José James zingt recht naar ons hart, en topmuzikanten, voelen ze nog naklinken in onze'band', SUPER!
liefbollens-at-gmail-com
De zesde keer dat ik José James aan het werk gezien heb, telkens met een nieuw concept en in een andere bezetting, en 's mans veelzijdigheid en klasse houden niet op me te verbazen. Zijn schitterende stem en weergaloze band geven een heel eigentijdse touch aan de onvergankelijke klassiekers van Bill Withers. En bovendien bouwt hij op zijn eigen zeer innemende manier een bijzonder nauwe band op met een tegelijk enthousiast en respectvol publiek. Eén van de betere concerten die ik dit jaar gezien heb...!!!
geert58
Wat een stem, en zo'n prachtig repertoire van Bill Withers - de avond kon niet meer stuk. het was genieten van begin tot einde, met veel kippenvel momenten Hopelijk komt hij snel terug met nog meer moois... THANKS
Viv
Geweldige sfeer, prachtige stem. Om nog lang van na te genieten.
andrea-dierckx2303
Niet te doen! Absolute top! Niet alleen de stem, niet alleen de nummers, niet alleen de muziekanten, niet alleen de arrangementen, maar ook het bijzonder innemende contact met het publiek... een optreden om nog zeer lang van na te genieten!!
hansvdv
Fantastisch concert , super muzikanten, a night to remember, sunchine in our hearts Peter
peeke
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

José James celebrates Bill Withers: ‘Lean On Me’ nieuws

Met de concerttrein naar AB? Voordelig voor milieu en portemonnee!

Koop een voordeelbiljet met de NMBS-code op je concertticket .

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 7 juni worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.