za 05.10.19

Jordan Rakei

+ Arlo Parks

Facebook event Deel Tweet

Sublieme zanger stelt derde album voor: een perfecte mix van soul, jazz en funk

De 26-jarige zanger uit Nieuw-Zeeland trok drie jaar geleden de aandacht met zijn zelf gereleasete album ‘Cloak’. Zijn tijdloze, warme, soulvolle, jazz-, hiphopsound bracht hem naar Londen, waar hij kennis maakte met de UK jazzscene en zou gaan samenwerken met onder meer Richard Spaven en Loyle Carner. Een jaar later tekende hij bij het legendarische Ninja Tune-label, dat in 2017 zijn tweede album ‘Wallflower’ uitbracht. Een plaat die hartelijk onthaald werd door onder meer The FADER, Evening Standard en Mixmag. Bovendien schopte hij het tot de tweede plaats ‘Album of the Year’ in Gilles Petersons jaarlijkse Worldwide Awards. In ons land werd hij opgepikt door LeFtO en maakte hij indruk met passages op onder andere HORST en Pukkelpop en in De Vooruit en Het Depot.

Op 14 juni dit jaar verschijnt de zanger en multi-instrumentalist zijn derde album, via Ninja Tunes. ‘Origin’ is geïnspireerd door een dystopische visie op onze toekomst, denk aan Charlie Brookers ‘Black Mirror’, Margaret Atwoords ‘The Handmaid’s Tale’ en David Lynch’ ‘Twin Peaks’. De zanger kijkt kritisch naar de technologische groei en hoe het ons als mensen beïnvloedt. ‘I’m worried that we’re losing connection’.

 

 

 

 

 

Lees meer Lees minder

Voor fans van Alfa Mist, Tom Misch, James Blake, Barney Artist, Oscar Jerome, Moses Boyd, Hiatus Kaiyote
In de pers ‘Bij goddelijke gezongen melancholieke soul zoals 'Nerve' en 'Goodbyes' smelten wij gedwee tot een plasje caramel. Neen serieus, mensen, check die tracks op Spotify! Jordan Rakei was de zwartste bleekscheet van Pukkelpop. Wie dat niet begrijpt, zal dra aan jicht en allerlei hernia's ten prooi vallen.’ – De Morgen over zijn passage op Pukkelpop 2018

Video's

Jordan Rakei nieuws

Meet the artist: Wie is Arlo Parks?

17 (!) jarige Londense artieste, songwriter en dichteres.

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify