do 16.05.19

Joep Beving with Echo Collective

+ Guy Van Nueten

Facebook event Deel Tweet

Spotify-fenomeen brengt verstilde pianopracht naar AB

De Nederlandse muzikant Joep Beving is een van de meest beluisterde levende pianisten ter wereld. Toen zijn in eigen beheer uitgebrachte debuut ‘Solipsism’ in ’15 op Spotify belandde, werd het niet minder dan 120 miljoen keer gestreamed. Zijn verstilde pianomuziek viel meteen op bij het prestigieuze klassieke label Deutsche Grammophon dat inmiddels zijn thuishaven werd. In het voorjaar verschijnt er een gloednieuw Beving-album, maar in AB plukt deze imposante 2 meter torenhoge pianist vooral uit ouder werk waarbij hij bijgestaan wordt door niemand minder dan AB-bekenden Echo Collective.

Support bij Joep Beving wordt pianist Guy Van Nueten die zonet met het album ‘Contact’ het sluitstuk van een trilogie uitbracht die in ’09 begon. Humo: ‘Net als voorgangers ‘Merg’ en ‘Pacman’ bevat ook deze plaat intimistische pianostukjes die naadloos aansluiten bij het werk van internationale grootheden.’ Opvallend: Van Nueten mocht als allereerste Belg een contract tekenen bij Sony Classical.

Lees meer Lees minder

Voor fans van Nils Frahm, Max Richter, A Winged Victory For The Sullen, Ludovico Einaudi, Ólafur Arnalds, Jóhann Jóhannsson,…
In de pers ‘Een muzikale rustpilaar tussen alle herrie.’ (De Volkskrant)
‘Muziek om het leven tot stilstand te dwingen.’ (NRC Handelsblad)

Video's

Reacties

Heel fijn concert, en voor één keer niet te luid! Moedig ook om de zaal in theateropstelling te plaatsen: minder stoelen maar meer genieten. Mocht ook zo zijn bij Nils Frahm ipv rechtstaan
addictive-noise-lab
Joep Beving est vraiment impressionnant et sa musique est encore plus puissante en live. Sa première partie en solo, comme la deuxième partie en collaboration avec Echo Collective et Marteen Vos donnent les frissons, et le jeu de lumières était super ! J'attendais ce concert avec impatience et je n'ai pas été déçue. Merci pour ce moment magique !
Elodie Veyrat d'Urbet
Zag ze beiden vorig jaar in Leuven. Nu samen op podium. Was zwaar onder de indruk. Het zijn beiden toppers. En zet toppers in een experiment bij mekaar en je weet niet waar dat eindigt. Fenomenaal! En dan als afsluiter het wondermooie Hanging D dan verlaat je de prachtige AB met een heerlijk gevoel. Thx AB, Thx Joep and Thx EC!
elsvanrusselt@msn.com
J'ai été particulièrement touchée par les parties solo de Joep Beving. Intense, j'adore! Svt très bon avec Echo collective mais personnellement je préfère son piano seul. Hanging D, en fin de concert... Waouh!
Marielle.Pascal690479
Een uniek concert in een unieke setting. Uitstekende mix van "oud" en nieuw werk met een pracht van een lichtshow. De face-to-face babbel achteraf was de kers op de taart. Concert van het jaar.
beyondthekit
Wij hebben schoonheid gezien gisteravond. Wat een prachtig concert, met momenten ontroerend mooi. De lichtshow was de kers op de taart. Joep Beving is met glans in zijn opzet geslaagd.
Jonas.Ghyselinck579235
Het eerste deel fantastisch , kippenvel . Het tweede deel soms te ‘space’ voor me
Hester.De bontridder799693
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie