zo 13.01.19

Jan De Wilde 75: Hèhè! Wat een Jan!

Facebook event Deel Tweet

Matineeconcert met de grootste hits naar aanleiding van zijn 75ste verjaardag

Jan De Wilde is een kleinkunsticoon. Hij werd het na zijn eerste tv-optreden in 1965 en hij is het vandaag nog steeds. Meer dan vijftig jaar muziekgeschiedenis in één leven. Jan is een unieke vertegenwoordiger van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstartiesten. Moeiteloos behield hij zijn status. Dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren:‘Joke’, ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Hè Hè’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’ …

Onder de titel ‘Hèhè! Wat een Jan!’ viert hij zijn 75ste verjaardag. Witgallig zilvergrijs, onnavolgbaar grappig, maar bovenal muzikaal ijzersterk. Met het beste uit wat hij ooit op plaat zette én met verborgen parels uit de diepste krochten van zijn eigen repertorium.

De 75-tour is zijn manier om dankjewel te zeggen, aan publiek en organisatoren, omdat hij zijn leven kon bouwen op liedjes en zingen.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Er nog aan toevoegend: gezien op 19 januari in cc De Werf Aalst misschien was het in de AB zoveel beter qua klank bijvoorbeeld.
Rudy.Fosselle727723
Een verschrikking hoe die man een loopje neemt met nostalgische gevoelens en zichzelf. De bindteksten zijn zo pijnlijk slecht. De man die in zijn liedjes de essentie van het leven en de dood zou vatten, krabt (letterlijk) en stottert zich in afgekapte zinnen verloren over bijvoorbeeld Aaigem als eerste in de alfabetische lijst van gemeenten. Daarbovenop een ongeïnspireerd grapje over Franken en fascisme ...Zijn band leidt hem in plaats van het gebruikelijke omgekeerde. Lusteloze indruk, gedateerd, saai. Zelfs zijn klassiekers kwamen bloedeloos over. Behalve de muzikale omlijsting die 'De eerste sneeuw' gelukkig niet deed smelten.
Rudy.Fosselle727723
Super Jan, ontroerend en ook wel nostalgie, geef ik toe. Met deze uitstekende muzikanten en blazers staat onze Vlaamse Tom Waits er helemaal. Oud worden op deze manier is prachtig!
mieke.borremans533548
Ontroerend - meeslepend -puur. Tijdstip van het concert , de concertzaal en JDW = perfecte combinatie
gizman
Concert kunnen volgen vanop de eerste rij . Er zijn nog zekerheden in het leven. De liedjes van Jan staan er nog en omringt met deze muzikanten kan de namiddag niet meer stuk...…………...Schitterend concert. Wanneer een volgende CD
erik vermeire
Heb echt genoten van het concert. Je zag Jan genieten van elke seconde, en wij dus ook. Een staande ovatie in een bomvolle AB, wie zou daar niet warm van worden? Enkel dat non-systeem van geen genummerde plaatsen was een domper. Een kwartier voor de aanvang binnengestapt, toch moesten we ons tevreden stellen met een randzitje helemaal achterin, met 1/3 van het podium verborgen. AB moet daarmee de laatste zaal van het land zijn om dit voorhistorisch systeem toe te passen, toch?
Pol Vidts
Meteen terug naar mijn jeugd gevoerd door dit optreden van Jan De Wilde en zijn muzikanten waar oud en jong duidelijk van genoten.
Luc.Van Paemel768242
SUPER! Wat een talent op dat podium! Het was vast ontroerend mooi!
Georges.Myny773436
Ik vond het prachtig ,zoals verwacht ,dat hij maar blijft zingen ,zodat we ons niet oud voelen !
ilekendi
Prachtig optreden. Jan De Wilde met zijn supermooie, warme stem en wat een muzikanten!
Mariange.VS780550
Jan verbetert nog met het ouder worden. Straf. En een pluim voor de muzikanten.
Erik.De Clercq611925
Vanop de eerste rij echt genoten van dit concert. Ontroerend, grappig... fantastisch gewoon. Heel tof dat alle generaties er zowat waren.
Sonja.Vossius539053
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify