vr 15.12.17

Igloo Records presents Antoine Pierre - 'Urbex' + Jean-Paul Estiévenart

Facebook event Deel Tweet

Carte blanche voor het Brusselse jazzlabel Igloo middels een heuse double bill

Voor de concerten die plaatsvinden in het kader van The New Wave Of Belgian Jazz! van WOENSDAG 13 tot en met DINSDAG 19 december zijn een beperkt aantal combitickets te koop.

AB presenteert met trots THE NEW WAVE OF BELGIAN JAZZ!: een heuse zevendaagse als afsluiter van de succesvolle reeks JAZZ 100. Centraal staat de jong(st)e generatie muzikanten uit De Hedendaagse Vaderlandse Jazzscène voor wie jazz eerder een mentaliteit, dan wel een genre is.


IGLOO RECORDS
Een ronduit indrukwekkende speler in het jazzmilieu met inmiddels meer dan 250 releases op hun naam: het Brusselse jazzlabel Igloo. Igloo is reeds actief sinds’78 (!) en hoewel zowel Chet Baker (!) als onze Vaderlandse Trots Philip Catherine voor het label hebben opgenomen, is het hoofddoel nog steeds jonge jazzmuzikanten een (aller)eerste platform te bieden. Zowel pianist Eric Legnini, vibrafonist Pascal Schumacher, pianiste Nathalie Loriers als Melanie De Biasio waren bijzonder dankbaar via deze weg te mogen debuteren. AB geeft Igloo 100% carte blanche en presenteert de jongste lichting van het label middels een heuse double bill.

20u00
JEAN-PAUL ESTIÉVENART
Trompettist die met zijn jongste album ‘Behind The Darkness’ een uppercut van een album afleverde op het scherpst van de snee. De prestigieuze Django D’Or heeft hij reeds op zak net als samenwerkingen/guest appearances met/bij o.a. Joe Lovano, Noel Gallagher (!) en trompettist Avishai Cohen. In zijn trio alvast een bekende gast die later op de avond terug komt: TaxiWars-drummer Antoine Pierre.

Bezetting: Jean-Paul Estiévenart (trompet), Sam Gerstmans (contrabas), Antoine Pierre (drums)

21u30
ANTOINE PIERRE – ‘URBEX’
TaxiWars-drummer Antoine Pierre leverde met zijn solodebuut ‘Urbex’ – de afkorting van Urban Exploration - meteen een straf staaltje Vaderlandse Jazz af. Nog straffer: het verenigt toptalent uit zowel Vlaanderen als Wallonië met o.a. pianist Bram De Looze, saxofonist Steven Dellanoye en – daar is hij weer – trompettist Jean-Paul Estiévenart. ‘Urbex’ vormt zo de perfecte soundtrack bij de hoofdstad.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Igloo Records presents Antoine Pierre - 'Urbex' + Jean-Paul Estiévenart nieuws

The New Wave of Belgian Jazz: De Belgische hedendaagse jazzscène in de kijker

The New Wave of Belgian Jazz: De Belgische hedendaagse jazzscène in de kijker

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 31 augustus worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.