vr 30.08.19

Hyperdub15 feat. Kode9 + Scratcha DVA & Lady Lykez + Dj Taye

Facebook event Deel Tweet

15de verjaardag van Kode9’s superbe Hyperdub label

Feeërieën 2019: welkom in onze muzikale outdoor wünderkammer

Welkom op alweer de 16de editie van ons jaarlijks outdoor feeëriek festival de Feeërieën! Met enige trots openen we ook dit jaar opnieuw de deuren van onze muzikale wünderkammer. En die bruist, verbaast, beroert, verbindt en verwondert. Want op welk festival vind je in één trek hyperkinetische footwork uit Chicago, opzwepende discofunk uit Somalië, Turkse psychedelica, een sopraanstem waarvan onze adem stokt, een Ethiopische harpiste die op ‘King David’s Harp’ speelt, een mannenkoor die de sfeer van Kurt Weill oproept én een streep doorleefde Afro-Amerikaanse poëzie? Inderdaad!

Hyperdub 15

Het ronduit superbe forward thinking label Hyperdub is het invloedrijke geesteskind van de Schotse producer Steve Goodman a.k.a. Kode9. Hoewel het label mee aan de basis stond van de opmars van dubstep, nam het al snel een eigen identiteit aan met eigengereide releases van onder andere Burial (!), Dean Blunt, footwork-koning DJ Rashad, Fatima Al Qadiri, Laurel Halo en recent ook Klein en Okzharp & Manthe Ribane die allebei afgelopen jaar nog schitterden op de Feeërieën. Dit jaar viert Hyperdub zijn 15de verjaardag én dat vieren we in stijl met een heuse triple bill.

Kode9 (uk)

Wie Kode9’s muzikale openheid én identiteit wil vatten: volg ons stappenplan! #1: beluister zijn dub infused albums ‘Memories of the Future’ (2006) en ‘Black Sun’ (2011) die hij opnam met zielsgenoot/MC/dichter The Spaceape (r.i.p.) en hoor hoe tijdloos die nog steeds klinken. #2: luister naar ‘Nothing’ (2014) waarop hij volop flirt met dub, footwork én zelfs John Cage. #3 luister naar ‘FABRICLIVE 100'’, dixit Resident Advisor ‘a landmark mix'’ die hij met Burial in elkaar knutselde en zijn muzikaal visionaire denken volop illustreert, waarop hij naadloos hopt van Zuid-Afrikaanse gqom over Chicago footwork naar jaren 90-rave, electropop en acid trance.

Scratcha DVA & Lady Lykez (uk)

De Londense producer Scratcha DVA – ook gekend van zijn alter ego’s DJ Scratcha, DVA [Hi:Emotions], Scratchclart en DVA – werd onlangs door Fader omschreven als ‘one of bass and U.K. funky's foremost innovators.’ Hij werkte zowel samen met grimefenomeen Wiley als met The Comet Is Coming-keyboardspeler Danalogue en bij wijze van experiment nam hij zijn album ‘NOTU_URONLINEU’ (2016) volledig in het donker op. Voor de Feeërieën slaat DVA – wat staat voor Diverse Arts – de handen in elkaar met de jonge MC Lady Lykez.

Dj Taye (us)

Het afgelopen decennium was de Teklife-crew op evangelische missie om footwork vanuit hun thuisstad Chicago de wereld te laten veroveren. Footwork – naast het genre ook een vorm van pijlsnelle streetdance in een heuse battle-stijl – ontstond al in de jaren 90 (!) met een snelheid van 160 bpm en nam op die snelweg invloeden mee van house en techno. Hoewel footwork nog steeds als outsider art wordt beschouwd, verschenen de releases van de Teklife-leden - DJ Rashad (r.i.p.), RP Boo en recentelijk ook DJ Taye – onder andere op invloedrijke labels als Planet Mu en Hyperdub. DJ Taye linkte zich met zijn debuut 'Still Trippin’ ' aan Hyperdub, dat door Boomkat omschreven werd als ‘a stellar debut … with a unique triple threat in the footwork circle’: DJ Taye producete namelijk alle tracks, verzorgde zijn eigen raps én etaleert volop deze streetdance op zijn eigen muziek.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Hyperdub15 feat. Kode9 + Scratcha DVA & Lady Lykez + Dj Taye nieuws

AB presenteert Feeërieën 2019

Feeërieën 2019: welkom in onze muzikale outdoor wünderkammer

Lees
Stories

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie