ma 19.02.18

Horst talk #2 - Creatives shaping cities

Facebook event Deel Tweet

Talk over stadsontwikkeling

Hoe dragen muziek, kunst, architectuur, jeugdcultuur bij aan de ontwikkeling van een stad? Waarom is die creatieve cultuur net belangrijk? En hoe realiseer je zelf nieuwe projecten of ga je om met het sturende beleid? Voor de tweede HORST talk slaat HORST arts & music festival de handen in elkaar met AB en brengen ze samen het verhaal en de visie van drie Europese changemakers.

Sprekers:

Tabitha Thorlu-Bangura - NTS Radio, Londen
Radioplaylists worden steeds repetitiever en richten zich alsmaar minder op underground. Acht jaar geleden besloot NTS Radio gebruik te maken van deze lege ruimte. NTS’s slogan “Don’t Assume” illustreert perfect hoe NTS de status quo omver wil werpen. Een verhaal over hoe het nieuwe radiomaken de stad beweegt.
https://www.nts.live

Franziskus Thiem - Oprichter Institut Für Zukunft, Leipzig
IFZ heeft zich in vier jaar tijd ontwikkeld tot symbool voor een nieuwe vorm van clubcultuur. Dat bewijzen een divers programma, hun safer clubbing manifest, tal van sociale initiatieven en samenwerkingen met onder andere De School en Tresor. Oprichter Franziskus Thiem brengt een uitgesproken visie op nightlife en de stad.
https://ifz.me/

Leo Van Broeck - Vlaamse Bouwmeester
De Vlaamse bouwmeester is aangesteld door de overheid om actief bij te dragen aan visievorming en reflectie rond maatschappelijke uitdagingen (vergrijzing, klimaat, verkleuring, verdichting …), die moeten resulteren in beleidsadvies en nieuwe initiatieven. Hoe kijkt de bouwmeester naar nightlife en cultuurbeleving en hoe kunnen onder andere clubs correct worden ingebed in de stadscontext?
http://vlaamsebouwmeester.be

 

Lees meer Lees minder

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie