wo 05.04.17

Glitterbeat presents King Ayisoba

+ ZEA

Facebook event Deel Tweet

Vibrant global sounds uit Ghana

BRDCST is het buitengewoon indoor voorjaarsfestival van AB waarbij we inzetten op muzikale grenzeloosheid. De naam is een directe verwijzing naar de retro futuristische elektronicapop van de Engelse band Broadcast die het afgelopen decennium inspirerende albums uitbracht als ‘Haha Sound’ en ‘Noise Made By The People’. Centraal tijdens BRDCST staan artiesten die muzikale vernieuwing hoog in het vaandel dragen. Ons muzikale buikgevoel doet de rest.

 

GLITTERBEAT
AB smeedt een heuse alliantie met één van de strafste vibrant global sounds labels van het moment: Glitterbeat. Glitterbeat imponeerde ons de jongste jaren met bijzonder spannende ‘wereldse’ albums van artiesten als o.a. Tamikrest, Bixiga 70, Noura Mint Seymali of het Turkse Gaye Su Akyol. Voor de openingsavond van BRDCST presenteren we u twee kersverse Glitterbeat signings.


KING AYISOBA (Ghana)
King Ayisoba is een ster in zijn thuisland Ghana. Zijn kologo - een tweesnarige gitaar – klinkt zowel melodisch als percussief en hij beïnvloedde de muziekscène in de hoofdstad Accra door traditionele instrumenten te mengen met beats, bass en hip life (een stijl die mid jaren ’90 opkwam in Ghana en zowel elementen van hip hop als dancehall bevat). In Nederland werden zijn albums uitgebracht door The Ex-frontman Arnold de Boer die ze releasde op zijn eigenste Makkum Records. Daarop verscheen tevens de verzamelaar ‘This is Kologo Power!’dat een excellente inkijk geeft op de rijkdom van kologo-spelers in Ghana.
 

ZEA (Nl)
ZEA = Arnold de Boer (The Ex) deploying guitar and sampler for an almighty bout of crazily high energy songs - urgent lyrics over guitar, roughshod beats and grimy bass lines. Joyfully obstinate, wonderfully bonkers.
 

DJ ARNOLD DE BOER (THE EX / MAKKUM RECORDS) (Nl.)
The-Ex frontman Arnold de Boer is niet alleen de bezieler van zijn eigen solo-project Zea, maar runt tevens zijn eigenste label Makkum Records. Naast zijn eigen output, exploreert hij volop de muziekscène in Ghana met releases van o.a. King Ayisoba, Prince Buju,...

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie