di 10.09.19

Giovanni Di Domenico & Tetuzi Akiyama

Facebook event Deel Tweet

Improv-avond met 2 meesters in het genre

Twee belangrijke spelers uit de hedendaagse improv-scène gaan een unieke samenwerking aan. In het AB Salon zullen ze beide een soloset spelen om daarna in duo met elkaar de degens te kruisen.

Tetuzi Akiyama maakte in het verleden deel uit van Keiji Haino’s Nijiumu, hij werkte samen met artiesten als David Sylvian, Oren Ambarchi, Yoshihide Otomo en Jozef Van Wissem en is een van de gangmakers van de hedendaagse avontuurlijke Japan-improvscene. Naast zijn meesterschap op gitaar en viool bespeelt hij ook verschillende zelfgemaakte instrumenten.

In 2016 speelde hij met Alan Licht een duoconcert in het AB Salon.

Giovanni Di Domenico is als jazzpianist / impovisator geen onbekende in de Brusselse (en internationale) avant-gardescène.  Als improvisatie-muzikant ontwikkelde hij een encyclopedische techniek waarin ritme, harmonie en toon worden beïnvloed door niet-westerse tradities. Het gaat om een benadering die hij deelt met heel wat musici en met wie hij eerder samenwerkte zoals onder andere: Chris Corsano, Jim O’Rourke, Akira Sakata én Tetuzi Akiyama.

Naast zijn solowerk is hij vooral bekend van zijn werk met de Brussels band Going, runt hij het Silent Water-label en is hij een van de sturende krachten achter het artiestencollectief Studio Grez.
 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie