di 09.04.19

Giorgio Moroder

Deel Tweet

Giorgio Moroder voegt extra concert in België toe aan zijn Europese tournee

Voor diegenen die geen ticket konden bemachtigen voor het concert op 10 april in AB, is er goed nieuws! De Italiaanse songwriter, producer en dj Giorgio Moroder voegt een extra concert toe op 9 april in Ancienne Belgique.

Moroder is al meer dan 55 jaar één van de meest invloedrijke personen in de muziekindustrie. Sinds 1963 was hij de eerste die een repetitieve beat onder dansmuziek zette, de harmoniewetten aan zijn laars lapte en de synthesizer centraal plaatste in zijn muziek. Hij werkte samen met o.a. Donna Summer (onder meer I Feel Love, On the Radio, Love to Love You Baby, en Hot Stuff), Cher (Bad Love), Blondie (Call me), David Bowie (Cat People), Debbie Harry (Rush Rush), Freddie Mercury (Love Kills), Bonnie Tyler (Here She Comes) en Pat Benatar (Here's My Heart). Zijn enorme bijdrage tot de popmuziek werd met maar liefst vier Grammy Awards bekroond.

Hij werkte niet alleen samen met de grootste artiesten uit de jaren 70 en 80, maar componeerde en producete ook de soundtracks van films die - net als hij - iconisch zijn geworden voor de jaren 80, zoals American Gigolo, Cat People, Scarface, Electric Dreams, The Never Ending Story, Top Gun, en Midnight Express.

In 2015 bracht Moroder zijn recentste studioalbum Déjà Vu uit, waarvoor hij onder meer samenwerkte met Sia, Charli XCX, Kylie Minogue, Britney Spears en Kelis.

A Celebration of the 80’s belooft een avond vol danshits te worden, met zowel klassiekers als recenter werk. Bovendien zal hij een eerbetoon brengen aan zijn muze Donna Summer. De discodiva zal op het scherm synchroon met Moroder en zijn band optreden. Het concert op 10 april is uitverkocht. Tickets voor het concert op 9 april zijn te koop vanaf vrijdag 26 oktober om 10u.

Lees meer Lees minder

Video's

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify