vr 17.11.17

Fleet Foxes

+ Ultimate Painting

Facebook event Deel Tweet

De Indie-Folkrockers van Mykonos stellen nieuw album voor tijdens 2 concerten in AB

Sinds de release van hun debuut in 2008, is Fleet Foxes zonder twijfel koploper van de bruisende beweging waar ook Bon Iver, Iron & Wine, Midlake en My Morning Jacket deel van uitmaken. Hun laatste zaalconcert in ons land dateert al van 2011, maar de Amerikaanse band kondigt eindelijk zijn terugkeer aan. Er staan niet één, maar twee concerten gepland in  onze mooie hoofdstad!


Video's

Reacties

Ik vond het een ontzettend vreemd concert afgelopen vrijdag. Eén met twee gezichten ook, maar vooral het minder mooie gezicht stak te vaak de kop op. Het begin was ronduit rommelig: Fleet Foxes probeerden zoveel ideeën in één song te stoppen dat het een ongecontroleerde geluidsbrei werd. Daarbij werden ze niet geholpen door de geluidsman, die eveneens een beetje een offday leek te hebben (stem, bas en gitaren veel te stil, piano en blazers veel te luid). Robin Pecknold's stem die er daardoor veel te weinig uitkwam. Geleidelijk werd het beter, zonder dat het niveau echter drastisch omhoog ging. In het luik tussen 'Blue Ridge Mountains' en Third of May' hoorde ik wel even de Fleet Foxes waarop ik gehoopt had en deden ze me toch de bedenking maken dat, in confrontatie met het latere en meer recente werk (dat ik voor alle duidelijkheid erg waardeer!), de songs van 2008 ('Sun Giant' EP en het titelloos debuut) nooit overtroffen werden. Een concert dat zeker zijn momenten had, maar voor een band als Fleet Foxes veel te weinig constante in huis had om echt van een goed concert te spreken.
steven-gerrard
Son affreux ... vraiment dommage car excellente setlist !
nicolas-willemet
Le son était affreux! Trop dommage car cela aurait pu etre un concert parfait....
virginie-est
supergroep, prachtige songs en muzieklandschappen. alleen jammer dat de details niet hoorbaar waren. en wat jammer om zo'n stem te hard te behandelen...
pieter.vandorpe500971
Groupe incroyable que j'adore mais j'ai été très déçue par le son! Trop fort, des bourdonnements, des voix étouffées, quel dommage! J'étais au concert à l'AB de Father John Misty la semaine précédente et le son était juste impeccable!!
Emilie.Jankowiak636980
Gemengde gevoelens. Het geluid was niet top, af en toe kreeg ik een ‘Mumford & Sons’ angstbui maar op hun beste momenten toonde FF waarom ze met gemak boven de rest van de groepen met zingende mannen uittronen.
Carl Berg
Heel jammer van het slechte geluid, veel te veel echo..., zo een prachtige stem verprutsen. Fantastische muzikanten in toplocatie. Een gemiste kans.
lanckwi
Ik vond het geluid heel slecht. Moeilijk om de muziek goed te horen doorheen de chaos. Teveel reverb? De stemmen waren amper hoorbaar. Heel teleurgesteld. Ben na een halve set vertrokken omdat ik het niet kon aanhoren.
spink
Brilliant
Jolanda.Timmer647312
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Fleet Foxes nieuws

(Inter)nationale artiesten kiezen in het nieuwe concertseizoen bewust voor een meerdaagse in AB

(Inter)nationale artiesten kiezen in het nieuwe concertseizoen bewust voor een meerdaagse in AB

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie