do 21.11.19

EUROPALIA ROMANIA: FANFARE CIOCĂRLIA & TARAF DE IMPEX

Facebook event Deel Tweet

Europalia Rumania: contemporary gypsy tradition!

Met de steun van Arthis: het Belgisch-Roemeens Cultureel Huis.

 

De Taraf de Haidouks zijn terug! Na een wereldtournee van drie decennia, zijn de stichtende leden van de razendsnelle Taraf de Haidouks er weer. Ook gekend als de Taraf de Caliu, genoemd naar hun lead-violist Gheorghe ‘Caliu’ Anghel, gaan  ze een muzikale culturele clash aan met prominente figuren uit de Roemeense undergroundscene. De legendarische Lautari-muzikanten uit het zigeunerdorp Clejani, ten westen van Boekarest, gaan de clash aan met het eclectisch en electronische Impex project, enkele iconische spelers van de jongere generatie uit de bloeiende elektronische scène van Boekarest. Het resultaat is een mix van akoestische zigeunermuziek op de groovy electro-beats van de leden uit projecten als Steaua De Mare, Plevna, Zveena, Zebre en PC Harem.

De traditie behouden en aan te passen aan de hedendaagse muziek zonder de oorspronkelijke geest te verliezen, is het idee achter dit project. Speciaal voor EUROPALIA Roemenië opgezet, verbinden ze verschillende generaties, culturen, traditie en moderniteit met elkaar.


Fanfare Ciocărlia is de 24-koppige brass band die menig concertzaal en festival liet daveren onder zijn funky Oosterse groove. Door hun tomeloze energie en steeds vernieuwende sound hebben ze fans van Melbourne tot in Memphis en van Tokyo tot Toulouse. Hun vakmanschap werd overgedragen van vader op zoon en met trots zien ze elk concert als een uitdaging om het publiek voor zich te winnen door de authentieke Gypsy-muziek levendig te houden. Fanfare Ciocărlia veroverde hiermee zowel de VS, Europa, Azië en Australië. Ook al spreken ze enkel hun Roma Dialect, hun muziek is universeel. Met hun vurige Balkan Funk weten ze van elk concert een daverend feest te maken. Wat Fanfare Ciocărlia speelde, was nooit eerder gehoord. De ‘Times of London’ omschreef hen als een ‘zwaar, zwaar monster geluid’ en met hun platen hebben ze de Balkan-groove naar de discotheken over de hele wereld gebracht.

 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Fanfare: fantastische muziek en sfeer. Ik sluit me aan bij vele opmerkingen over de zitplaatsen... was trouwens niet zo aangekondigd.
jands
Muzikaal en qua sfeer echt geweldig! Het concert blijft me zeker bij. Zeker voor herhaling vatbaar. Qua organisatie wel twee minpunten: onbegrijpelijk dat men alleen zitplaatsen aanbiedt bij dergelijke groepen. Je weet toch dat als je Fanfare Ciocarlia uitnodigt dat de boel dan afgebroken wordt. Bovendien stond het geluid stond veel te luid, maar gelukkig had ik oordoppen mee want is niet de eerste keer dat dit bij de AB gebeurt. De balans tussen de instrumenten was dan wel erg goed.
pbanach
Les avis précédents le disent tous: Impex a joué à trop fort volume, c'était parfaitement inutile, et surtout la config' théâtre pour une fanfare est une aberration totale! Ciocarla est une fanfare, en anglais MARCHING band, pas fait pour rester assis ... Est-ce Europalia ou le protocole qui auraient requis ces sièges dans toute la salle?
Jean-François.Herbecq
Taraf de Impex : super, wat een vrolijke en goeie muzikale bende, het bewijs dat muziek maken over generaties heen perfect kan werken. Fanfare Ciocarlia : ook geweldige muzikanten met veel ambiance. Jammer dat het een zittend concert was voor deze energieke groepen , want stilzitten lukte heel moeilijk ...
pprw
Incendiaire. Incroyable. Quelle ambiance.
monica.nenita836275
Taraf de Impex : veeeeeel te luid, spijtig Fanfare Ciocarlia : VERBLUFFND GOED ! Een echte ontdekking, wordt zeker fan, waarom zitplaatsen als het bijna onmogelijk is om stil te zitten!
Paul.Delannoy838602
Comment l'Ancienne Belgique a t elle pu configurer sa salle de cette façon pour ce concert ? Étions nous à l'opéra ? La fanfare Ciocărlie, c'est fait pour danser, diantre ! Un couloir d'1,60 m de large en face de la scène pour danser, est-ce raisonnable ? J'ai été plus que surpris en le découvrant. Je pense que l'AB aurait aisément pu contenter les assis et les nombreux qui voulaient danser en pensant sa salle autrement pour ce soir. Dommage, mais le concert était super, ils sont excellents sur scène.
Tibrux
Superbe moment. Magnifique. Sauf les gens qui dansent devant quand on est assis aux premiers et deuxième rangs, on ne voit plus rien. Ce qui nous oblige à changer de place... Dommage. Mais concert extra !
Anne.Mayens838313
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

EUROPALIA ROMANIA: FANFARE CIOCĂRLIA & TARAF DE IMPEX nieuws

Europalia Roemenië Opening Night

Op 4 oktober trapt Kunstenfestival Europalia af met een eclectische openingsavond in Les Brigittines

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie