do 13.12.18

DARNA invites Cheb Hssinou - Anwar - Mehdi Nassouli & friends - Mr.ID

Deel Tweet

Belgo-moroccan indy-pop and fusion

Darna, het Vlaams-Marokkaans culturenhuis, viert haar éénjarig bestaan in muziek met een reeks concerten in 3 steden: Brussel, Gent en Antwerpen. In Brussel maken we plaats voor de (Belgo)Marokkaanse indy-pop en Fusion met de Brussels-Marokkaanse Raï-veteraan Cheb Hssinou, upcoming Brussels songwriterstalent Anwar met zijn doorleefde teksten en rechtstreeks uit Marokko het Gnawa-fusion wonderkind Mehdi Nassouli, die speciaal voor de gelegenheid een resem gasten uitnodigt, waaronder DJ-producer Mr.ID, die met zijn electro-oriental beats ook na de optredens nog voor een stevig feestje zorgt!


Cheb Hssinou
Afkomstig uit Taourit in Marokko, start Cheb Hssinou zijn muzikale carrière in 1995 als Raï artiest, geïnspireerd door de groten van die tijd: Cheb Hasni, Cheb Kahled en Cheb Mami. In 1999 migreert hij naar België en zet hij zijn muzikale carrière verder. Met de hits “Ghir kaber ya galbi” en “li hna mahna” vestigt hij zich meteen als een lokale raï-entertainer. Hij produceerde orndertussen al 9 albums.

Anwar
Anwar is een in Brussel gevestigde singer-songwriter met een nomadische geest die zich heeft laten inspireren door zijn vele reizen en de verhalen van mensen die hij op zijn weg tegenkomt. Als gepassioneerde autodidact en bracht hij in 2016 een eerste album uit met Sony Music France en toerde hij langs de grote Franse en Belgische festivals, vooral in het voorprogramma van ZAZ, JAIN, BOULEVARD AIR, YOURI BUENAVENTURA en vele andere artiesten. Met zijn zonne-universum, geïnspireerd door Positives Vibrations, werkt ANWAR momenteel aan een tweede album, gepland voor 2019.

Mehdi Nassouli & Friends
Tussen zuivere Gnawa-ritmes en Global sound vindt Mehdi Nassouli het juiste midden. Voor deze jonge guembri-specialist uit het zuidwesten van Marokko, is fusion veel meer dan een muzikaal genre.

Afkomstig uit Taroudant, een stad die bekend staat om de diversiteit van haar muzikale erfgoed, werd Mehdi Nassouli reeds vanaf jonge leeftijd ondergedompeld in de Gnawamuziek, gezien zijn ouders en grootouders muzikanten waren. "Deze passie werd door mijn familie aan mij doorgegeven. Mijn grootvader was een moqqaddem gnaoui en er waren enkel vrouwen in huis, inclusief mijn moeder. Omdat de vrouw geen toegang had tot de wereld van de Tagnaouite, destijds gereserveerd voor mannen, was het aan mij om de fakkel over te nemen ". Hij is blij om vandaag te zien hoe ook vrouwen mahalemates zijn geworden. Discreet maar getalenteerd lijkt Nassouli op zijn geboorteplaats, waar muziek vooral een cultuur van openheid, verdraagzaamheid en liefde is.

Hij toert met zijn project Hommage à Taroudant in Marokko en in het buitenland. Mehdi reist alle continenten af met grote namen als Justin Adams, Nneka, Andy Emler, Sami Waro of Alpha Blondy. In 2016 tekende Mehdi Nassouli het album Taziri, met de beroemde Titi Robin. Voor dit concert in Brussel zal Mehdi Nassouli omringd zijn door zijn muzikanten en gasten zoals Anwar, Gnawa de Bruxelles, Amine, Mr. ID en andere verrassingsacts…

Afterparty met Mr.ID
Deze Dj-producer put zijn inspiratie uit de rijke Marokkaanse muziekcultuur en wordt ondersteund door artiesten en internationale dj's. Zijn leermeester is BODDHI SATVA, de beroemde DJ en produceruit de Centraal-Afrikaanse republiek, ook wel paus van de Ancestral Soul genoemd. Zijn project EL BARAKA is het resultaat van vijf jaar werk en onderzoek, het is een reis naar het hart van de Marokkaanse cultuur, rijk aan ritme en geluid, die Mr ID probeert te promoten in alle uithoeken van de wereld.
www.soundcloud.com/mr-id-2

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify