vr 20.12.19

Darna Fest: Female voices from Morocco

Deel Tweet

Darna Fest: Vrouwenstemmen uit Marokko

Chikhates de l'aïta & Raïssates du Souss à Bruxelles 

Darna Fest’ is het jaarlijkse grote event van Darna, het Vlaams-Marokkaans culturenhuis. Elk jaar vindt het plaats in een andere stad in Vlaanderen en voor onze eerste editie in 2019 kiezen we voor de Brusselse concerttempel AB! Dat doen we uiteraard in stijl: we selecteerden vier vrouwelijke zangeressen uit de Marokkaanse populaire tradities van de Aïta en Rways die tot de absolute wereldtop behoren! De Aïta en Rways zijn muzikale genres die hun oorsprong kennen in de rurale gebieden van Marokko. Beide genres zijn minder bekend in het westen maar ongezien populair in Marokko. Dat maakt zo’n concertavond dan ook een unieke kans om deze diva’s live te bewonderen buiten hun thuisland! De zangeressen worden begeleid door een uniek orkest van topmuzikanten dat speciaal voor de gelegenheid is samengesteld en brengen een avondvullend programma vol traditionele melodieën, moderne interpretaties en eigen creaties! Denk aan opzwepende ritmes, intense percussie en bezwerende vrouwenstemmen… een ervaring die je niet snel zal vergeten! 

Deel 1: Raïssates du Souss - Fatima Tihihit & Fatima Tachtoukt
Deel 2 : Chikhates de l'Aïta - Khadija El Bidaouia & Khadija Margoum

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Soirée bien organisée. Nous étions transportés dans un air lointain de la musique de nos parents. Papa repose-toi Bien et merci de m'avoir initié à ce genre de musique depuis tte petit.
Latifa.Nadia850653
Très chouette concert, excellente ambiance, un bon public. Plein de musiques entrainantes et pleines de bonne énergie. A refaire!
Damien Lauwers
Chouette événement, il aurait été mieux de garder la programmation et laisser les chanteuses amazigh en début de concert..
Yousra.Soubai850328
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie