zo 04.03.18

Clouseau30

Facebook event Deel Tweet

Clouseau viert 30 jaar op unieke, intieme wijze!

Clouseau zal een extra lang concert geven van 2 keer anderhalf uur. 
Het concert eindigt om 23u30!

We schrijven 1987. Clouseau brengt met ‘Brandweer’ zijn eerste single uit, naar aanleiding van het eerste ‘serieuze’ optreden, namelijk de opening van Marktrock Leuven. Zonder het zelf te beseffen, geeft de groep daarmee het startschot aan een van de grootste muzikale succesverhalen die Vlaanderen tot vandaag kent.

Na een moeizame start (‘Brandweer’ was geen instant succes) volgt de grote doorbraak in 1989, dankzij singles als ‘Anne’ en ‘Daar Gaat Ze’. Debuutplaat ‘Hoezo’ verschijnt, Nederland gaat voor de bijl, de band neemt deel aan het Eurosongfestival in Rome, en op liveshows gillen steeds meer fans de naam van frontman Koen Wauters. ‘Clouseaumania’ is een feit. Sindsdien bleef Clouseau keihard aan de weg timmeren, met als gevolg meer dan 100 Sportpaleis-shows, twaalf Nederlandstalige tópplaten en een haast eindeloze stroom hits.

Vandaag, 30 jaar na ‘Brandweer’, blikt de groep terug op een ongelooflijk sprookje. Om dat in de verf te zetten plant Clouseau in het najaar van 2017 en in het voorjaar van 2018 een intieme, verrassende theatertournee die overal in Vlaanderen, en ook in Nederland, halt houdt. De beste manier om alle fans te bedanken én om de aandacht te vestigen op datgene waar het al die jaren om draaide, namelijk de songs.

Deze keer geen overdonderende lichteffecten en verbluffende projecties, maar concerten in een kleinere bezetting: met slechts twee extra muzikanten op de scène zal het elke keer ook muzikaal een zéér uniek optreden met vele verrassende versies van bekende hits worden. Heel wat klassiekers zullen de revue passeren, en tussen de nummers door zullen Koen & Kris Wauters anekdotes en weetjes delen met hun publiek.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Mijn favoriete groep in een van mijn favoriete zalen in België - al is de Anspachlaan niet meer de gezelligste buurt 's avonds/'s nachts. Clouseau is live altijd top, maar hun 30-toer is extra aan te raden: intiem, muzikaal, grappig, relaxed... gewoon heel erg goed! Zelfs mijn kritische pa die geen fan is, vond het geweldig.
s.O.f.i.e
Het was gewoon de max!!!!!!
Rubbel
Het was een super concert, 1 minpuntje, met zo'n einduur heb ik toch liever een concert op zaterdag avond ;) Gelukkig hebben de zonen hun schooldag vandaag door staan.
kimpie1981
Zalige avond genoten: een avondje op cafe onder begeleiding van koen en kris... gezellige sfeer ! Dank AB om dit mogelijk te maken
toetinndroj
Het was weer geweldig! Of was totaal anders dan in het sportpaleis, veel intiemer en gezelliger! Bedankt voor de toffe avond!
Annemie.Verbeken650810
Schitterende avond.Het concert was de max
klaar52
Ik vond het heel gezellig concert! Fijne avond gehad.
Carol.Blondiau650718
Concert eens anders dan anders maar weer schitterend naar voor gebracht. Super toffe sfeer en zeer enthousiast publiek. Bedankt mannen !!
michel10
Geweldig, denk dat het de 5de Clouseau30 was dat ik zag en de sfeer was uitstekend. Publiek was heel enthousiast. Eindelijk “wil niet dat je weggaat” gezongen, zo n kleine dertig jaar ook gezien in de AB.. nog steeds kippenvel. Bedankt Koen en Kris... AB is sowiso een fantastische concertzaal. Clouseau tot heel binnenkort
Pol.Goovaerts 521670
De sfeer was super tof! Veel gezelliger dan in het sportpaleis. Vraagt naar meer.
Debbie.Debremaeker650812
Was super zo kleinschaliger is veel gezelliger dan het sportpaleis.Hij heeft ook grapjes verteld kortom de sfeer was prachtig en koen was ook zeer relax .Als ik kan in de toekomst altijd kleinschaliger
Kristine.Vandermeulen650787
S U P E R leuk !!!! Al naar vele concerten geweest, maar dit is één van hun beste ooit, gezellig, grappig, ontroerend enfin de Clouseaukes, ze hebben hun weer volledig gesmeten.
mieke-35
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 31 augustus worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.