wo 13.03.19

Chicos y Mendez

Facebook event Deel Tweet

Esencias: cd voorstelling in Bruselas!

Het concert van Chicos y Mendez in AB is uitverkocht! Er zijn wél nog tickets verkrijgbaar voor hun concert op 15 maart in de Beursschouwburg. Info & tickets hier

'Een van de weinige latin pareltjes die ons land rijk is, en wel eentje dat verblindend hard straalt. De band rond Peruviaanse Brusselaar David Méndez Yépez deelt zijn levensvreugde het liefst op een podium en daar zijn we maar wat blij om. Intelligente teksten ingepakt in aanstekelijke ‘latin alternative music’ met een onstilbare liefde voor muziek: een groep naar ons hart'.

                                                                                                                                      Couleur Café Festival

Je eigen weg banen en verbonden blijven met je roots; dat is wat de Belgisch-Peruviaanse artiest David Méndez Yépez drijft om zijn pen en gitaar op te nemen. Zijn teksten en sounds willen het optimisme en de oprechtheid die ieder in zich heeft belichten. 

Dankzij Davids warme ontmoeting met Thibault Quinet, ook bekend als 'Tito', is de groep Chicos y Mendez ontstaan. De groep is uitgegroeid tot een sprankelende, muzikale band waarin beide songwriters elkaar aanvullen.

David wordt gekenmerkt door zijn Zuid-Amerikaanse afkomst en spitst zich, in lijn met zijn roots, voornamelijk toe op latino-muziek, aangevuld met reggaetinten. Tito daarentegen, legt zich meer toe op de muziek ‘an sich’ en de theorie. Zijn muziek is vooral geïnspireerd op en beïnvloed door jazz, soul en urban music. Terwijl de eerste onafscheidelijk is van zijn akoestische gitaar, ruilt de tweede zonder probleem zijn elektrische gitaar in voor piano, terwijl hun stemmen versmelten.

Met deze twee identiteiten creëert het duo een 'latin alternative sound' die zich openstelt voor de wereld en voor hedendaagse invloeden (urban music, rock, pop,...). Deze muziek, die vaak overschakelt van Spaans naar Frans, creëert spontaan een energieke en feestelijke sfeer.

Daarnaast wordt het duo op het podium en in de studio omringd door een bassist, een drummer en een trompettist. Al snel werd de band opgenomen in het programma van het Esperanzah Festival! –  het evenement dat de geboorte van de groep symboliseert – en verscheen sindsdien al vaker op het podium zowel in binnen- als buitenland (Luxemburg, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Nederland).

De groep betreedt het podium op een authentieke manier, alsof het een deel van het dagelijkse leven is. De voorbije jaren heeft Chicos y Mendez al meer dan 200 concerten gegeven. De band kreeg o.m. de kans om op grote scènes te schitteren zoals op de Place de la République (Parijs), in Ancienne Belgique, Botanique, op het Paleizenplein en Couleur Café (Brussel), de Francofolies de Spa, het Polé Polé Festival (Gentse feesten) en Sfinks Mixed (Antwerpen).

 

'Esencias' - Albumuitgave begin 2019

Na een EP en meer dan 200 concerten was de tijd aangebroken om zich in eenzaamheid op te sluiten om te bezinnen, inspiratie op te doen, ideeën uit te wisselen en samen te brengen om nieuwe nummers te lanceren. Dit album is het resultaat van een zoektocht naar meer authenticiteit en diepgang. De twee auteurs-componisten hebben zich vooral geconcentreerd op het creëren van een nieuwe muzikale kleur: een 'latin alternative sound' zonder stilistische of thematische grenzen.

In dit album gaat de 'rijpere' groep nog verder en stelt gewaagdere en originelere composities voor, maar zowel de muziek als de teksten blijven toegankelijk en trouw aan hun publiek. De nieuwe thema’s zijn persoonlijker, maar raken evenzeer universele thematieken aan. Het album bespreekt moeilijke en alledaagse thema’s en zet deze met poëzie op muziek. Het bevraagt de menselijke imperfecties en de noodzaak om zich op zichzelf te concentreren, alvorens zich voor anderen open te kunnen stellen.

Lees meer Lees minder

Voor fans van Calle 13, Macaco, Residente, Flavia Coelho, Orishas
In de pers 'David Méndez Yépez parvient à emmener son public dans son Pérou d’origine et chante sa multiple identité avec brio'. - La Libre Belgique

'Poésie, engagement, c’est ce qu’on retrouve dans la musique de Chicos y Mendez. Mélange d’harmonies et de messages, une petite graine qui germe dans l’esprit et qui rend le monde un peu différent.' - Pure FM

'Wat Chicos y Mendez doet is als dansen op een koord: de juiste emotie aan de juiste muziek koppelen. En hoewel dat niet eenvoudig is, slagen ze daar zeer goed in.' - BrusselBlogt.be

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Chicos y Mendez nieuws

Herbeleef het uitverkochte concert van Black Box Revelation in AB

Black Box Revelation Live vanuit de AB!

Lees
ABtv
Global Sounds in AB

Start je muzikale reis naar alle wereldhoeken in AB!

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify