za 21.12.19

Braindance

Facebook event Deel Tweet

All night XL-editie van AB’s elektronicaconcept met Modeselektor (live), 박혜진 park hye jin, Le Motel en meer

Braindance, dat is de Heilige Drievuldigheid van vooruitstrevende dj’s, bedroom producers en vernieuwende live-elektronica-acts. Denk aan de uitbundige sfeer van de befaamde Boiler Room Sessions, maar evengoed aan gevestigde namen uit de scene die van AB hun speeltuin maken. Braindance is dé eerste halte bij uitstek voor een nachtje Brussel en voor mind-blowing muzikale ontdekkingen. Een concept waar niet enkel je dansbenen worden getraind, maar ook je hersenmassa! 
 
Op zaterdag 21 december treedt Braindance buiten de gekende muren van AB Club en palmt het AB Complex in met een XL-editie. We gaan all out, all night long met heavy hitters in de grote zaal en begeven ons op onontgonnen elektronicaterrein in AB Club. Een gelegenheidsnachtclub die je meesleept naar hogere sferen.

Modeselektor (live)

De 2 Duitsers van Modeselektor geven sinds het begin van de jaren 2000 de elektronische muziekscene mee vorm met hun genreversmeltende producties. We kennen Modeselektor van verrassende samenwerkingen met onder andere Thom Yorke, FLOHIO en Tommy Cash, maar ook als de 2/3de van Moderat, met we ze in 2014 nog AB uitverkochten. Sinds de release van hun laatste plaat ‘Who Else’ stonden ze nog in een in geen tijd uitverkochte Botanique en lieten ze de dancehall van Pukkelpop ontploffen. Alsof dat nog niet genoeg was, zakken ze ook nog eens af naar AB als headliner van Braindance.

Voor fans van: Jon Hopkins, DJ Koze, Nathan Fake

박혜진 park hye jin

Als je denkt dat er uit Korea alleen maar K-pop komt heb je duidelijk nog niet van 박혜진 park hye jin gehoord. Deze 25-jarige Zuid-Koreaanse producer volgt het pad geëffend door artiesten als Peggy Gou en Yaeji, waarmee ze Koreaanse elektronica (ook wel eens K-house genoemd) op de kaart zetten. Tijdens haar dj-sets vermeldt ze Engelse en Koreaanse lyrics, wat voor een heel unieke, zweverige sfeer zorgt.

Voor fans van: Mall Grab, Ross From Friends, DJ Boring  

Le Motel (extended dj set w/ visuals by Antoine De Schuyter)

Brusselaar Le Motel moeten we jullie niet meer voorstellen. De producer is goeie vriendjes met Roméo Elvis en de Italiaanse topproducer Clap! Clap!, maar we vinden hem even goed terug in alle uithoeken van de wereld  om aan field recordings te doen. Voor Braindance brengt hij exclusief een extended dj-set mét aanvullende AV-show door Antoine De Schuyter, waarin hij zijn liefde voor etnische muziek combineert met elementen uit footwork, hiphop, jazz en techno.

Voor fans van: Roméo Elvis, YellowStraps, Veence Hanao

Catnapp

Catnapp (Amparo Battaglia Lopez) is origineel afkomstig uit Argentinië, maar woont al een tijdje in Duitsland. In haar liveshows combineert ze R&B, rap, breakbeat, pop, drum-’n-bass en nog veel meer. Dit alles in een dromerige, toch dansbare sfeer.

Voor fans van: Crystal Castles, Aisha Devi, Girl Unit

Iglooghost

De Ier Seamus Malliagh, aka Iglooghost is getekend op Flying Lotus zijn Brainfeeder-label, waar hij de afgelopen jaren al een album en 2 ep’s op uitbracht. Zijn experimentele elektronicasound klinkt enorm aanstekelijk en zit vol verrassingen,  geen enkele break is hetzelfde!

Voor fans van: Rustie, Hudson Mohawke, XXYYXX

Palmbomen II

De nostalgische elektronicasound van Palmbomen II brengt je onmiddellijk terug naar de 90’s en dit allemaal live op retro-synthesisers.

Voor fans van: Baltra, DJ Sports, Project Pablo

Borokov Borokov

De 4 Antwerpenaren van Borokov Borokov brengen je live elektronica die zorgt voor een sympathieke mindfuck. Dansen gegarandeerd!

Voor fans van: BeraadGeslagen, FULCO, Gestapo Knallmuzik

Timmerman

De man met de roze pet, oftewel Timmerman, is traag maar zeker een vaste waarde aan het worden in de Belgische house- en technoscene. Met recent nog meer dan gesmaakte passages op Tomorrowland en Pukkelpop is hij helemaal klaar voor het AB-podium.

Voor fans van: Palms Trax, Job Jobse, DJ Seinfeld

Y O K O C H O 横丁

Y O K O C H O 横丁 uit Antwerpen is een new kid on the block die iets te veel tijd heeft doorgebracht in Japan. Het enorm dansbaar elektronisch eenmansproject kent invloeden uit de ‘90s house, retro video games en tropische eilanden!

Voor fans van: Fatima Yamaha, 808 State  


Een Liveurope concert:
Het eerste Europese initiatief dat concertzalen ondersteunt bij de promotie van opkomend muzikaal talent uit Europa.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Alle optredens heel erg de moeite! Wel vervelend dat er zoveel smart phones werden gepikt... Graag (helpen) oplossen/ voorkomen
mosom
Au top!
Nathalie.Jumpette732081
Excellent ! Highlights for me : Yokocho, Palmbomen II and Le Motel :-)
hard_to_explain
Highlights of the night were Park Hye Jin, Yokocho, Catnapp and Palmbomen II live. Loved it!
boubastar
Top, kijk al uit naar de volgende editie !
florelijn
Génial a refaire
JFR_1980
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Braindance nieuws

Braindance: Borokov Borokov

Maak kennis met Borokov Borokov!

Lees
Stories
Braindance: Iglooghost

Maak kennis met Iglooghost!

Lees
Stories
Braindance: Palmbomen II

Maak kennis met Palmbomen II

Lees
Stories
Braindance: Catnapp

Maak kennis met Catnapp!

Lees
Stories
Braindance: 박혜진 park hye jin

Maak kennis met 박혜진 park hye jin!

Lees
Stories
Braindance: Le Motel

Maak kennis met Le Motel!

Lees
Stories
Braindance: Modeselektor, Who Else?

Maak kennis met Modeselektor!

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie