wo 04.04.18

Bonaventure (NON Worldwide/PTP)

Facebook event Deel Tweet

BRDCST: ‘Swiss-Congolese producer makes confrontational music.’ (The Fader)

BRDCST is het buitengewoon indoor voorjaarsfestival van AB waarbij we inzetten op muzikale grenze(n)loosheid. De naam is een directe verwijzing naar de retrofuturistische electronicapop van de Engelse band Broadcast die het afgelopen decennium inspirerende albums uitbracht als ‘Haha Sound’ en ‘Noise Made By The People’. Centraal tijdens BRDCST staan artiesten die muzikale vernieuwing hoog in het vaandel dragen.

BRDCST GOES BONNEFOOI
Ook dit jaar sluit BRDCST een alliantie met de overburen – muziekbar Bonnefooi @ Steenstraat 8 - om een extra platform te bieden aan spannende en vernieuwende klanken. Rewind? Vorig jaar maakten Moor Mother (deze editie present met haar band Irreversible Entanglements), Les Filles De Illighadad en de Ijslandse postpunk van Kælan Mikla hier het mooie weer uit. Dit jaar trekken we de kaart van de Afrikaanse diaspora (zie: SCRAAATCH en Jana Rush) met een focus op het NON Worldwide-collectief (zie: Nkisi en Bonaventure).

BRDCST GOES FOOTWORK

BONAVENTURE (CD/Ch/pt)
Bonaventure is het alter ego van producer Soraya Lutangu met Congolsese roots die opgroeide in Zwitserland en op dit moment – via een tussenstop in Berlijn – in Lissabon resideert. Haar muziek is confronterend en draait rond thema’s als institutioneel racisme en onderdrukking. Bonaventure: ‘I don’t do music for a hobby. I’m just preparing weapons to be able to talk to white people.’ Debuteren deed ze met de single ‘Complexion’ op NON Worldwide, maar de echte uppercut kwam er met de EP ‘Free Lutangu’. Tracks als ‘Supremacy’ - met indringende samples van rapper/activiste Sister Souljah - en ‘Diaspora’ spreken boekdelen. The Fader omschreef haar recent als ‘One of the most vital new voices around.

Fun fact: Ze heeft een ware obsessie voor de Belgische rapper Damso met wie ze haar Congolese roots deelt. Het levende bewijs: haar recente mix voor The Fader.

Toegang is gratis volgens het principe ‘Eerst komt, eerst maalt.’ Dit geldt tevens voor zij die in het bezit zijn van een Limited BRDCST Festival Pass.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Bonaventure (NON Worldwide/PTP) nieuws

The Sound of Protest – Muzikale Grenze(n)loosheid

Het Jaar van de Contestatie wordt verder uitgebreid met dit 3de thema.

Lees
Stories
The Sound of Protest – Black Lives Matter

Lees alles over de kick-off van Het Jaar van de Contestatie en onze eerste peiler.

Lees
Stories

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie