ma 20.06.16

Artists #withRefugees: Brussels Jazz Orchestra, Tutu Puoane, David Linx, Soloists of the Syrian Big Band,..

Facebook event Deel Tweet

Project in kader van wereldvluchtelingendag

Brussels Jazz Orchestra, Ancienne Belgique, Bozar en vele andere zetten op Wereldvluchtelingendag samen hun schouders onder Artists #withRefugees: een project met beeldende kunst, debat en als orgelpunt een concert in de AB.

BOZAR lanceert het event op 19 juni met de vernissage van ‘A Lighthouse for Lampedusa’, een project van de Duitse kunstenaar Thomas Kilpper, gevolgd door een debat over de vluchtelingencrisis in aanwezigheid van Giusy Nicolini, de burgemeester van Lampedusa. Dat met de steun van Goethe Institut, European Cultural Foundation en Istituto Italiano di Cultura.

Op maandag 20 juni zet Ancienne Belgique haar deuren open voor een benefietconcert. Bezieler van dit concert is Brussels Jazz Orchestra. Zij staan op het podium samen met Tutu Puoane, David Linx, Brussels Vocal Project en I Solisti del Vento. Bovendien nodigen zij vijf solisten van de Syrian Big Band uit, een orkest op de vlucht, om samen te muziek te maken. Op het programma staat onder andere het stuk Two Small Bags, Ten Millions Dreams, een compositie over vluchtelingen van Frank Vaganée, op een tekst van Michael De Cock, de nieuwe artistiek directeur van KVS. Het concert wordt gepresenteerd door Phara de Aguirre.

De ticketverkoop van het concert gaat integraal naar het goede doel. Dat goede doel is Music Fund, een organisatie die muziekinstrumenten inzamelt en opleidingen organiseert voor musici en muziekscholen in conflictgebieden, ontwikkelingslanden en binnenkort ook in asielcentra.

De VN_Vluchtelingenorganisatie (UNHCR) – de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties - en hun partners zien dit evenement als het sleutelproject van Wereldvluchtelingendag 2016. Op deze dag - 20 juni - vinden wereldwijd talloze acties plaats om aandacht te vestigen op de situatie van mensen op de vlucht. De globale campagne voor Wereldvluchtelingendag #withRefugees, sluit naadloos aan bij het opzet van dit artistieke project: artists with refugees, Belgische artiesten werken samen met vluchtelingen, in casu musici van de Syrian Big Band. Ook het publiek zal bestaan uit een mix van Belgen en nieuwkomers: in de zaal zijn 200 stoelen gereserveerd voor mensen die in asielcentra verblijven.

Met deze actie willen de initiatiefnemers duidelijk maken dat vluchtelingen mensen zijn zoals u en ik, met talenten die onze samenleving verrijken. En dat kunst mensen verbindt.

In aanloop naar het concert lanceerden de artiesten alvast de cd Two Small Bags, Ten Million Dreams. De cd is te koop via de webshop van Brussels Jazz Orchestra. De opbrengst ervan gaat integraal naar Music Fund, een organisatie die tweedehands muziekinstrumenten bezorgt aan vluchtelingen in asielcentra en conflictgebieden.

Lees meer Lees minder

Reacties

Especially the second part was really heartwarming with the smooth and successfully blends of jazz and Middle Eastern music. The first, vocal part, though very well performed, appealed less to me, but I guess this is a matter of personal taste.
Isabelle.Mestdagh559629
Ontroerend mooi!
beabegine
unique experience
baeskens-jan
Top
Johan.Van Acker559704
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Artists #withRefugees: Brussels Jazz Orchestra, Tutu Puoane, David Linx, Soloists of the Syrian Big Band,.. nieuws

We presenteren u met trots "Musicians In Exile", een indrukwekkende fototentoonstelling

Door op zoek te gaan naar muziek, worden vluchtelingen opnieuw mensen. De expositie 'Musicians In Exile' valt tot eind juni bezichtigen in de AB Resto in de Steenstraat.

Lees
Stories
Artists #withRefugees lanceren cd voor goede doel

Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag, een dag die we in AB in de verf zetten met een benefietconcert van Artists #withRefugees. In aanloop naar dat concert lanceren de artiesten alvast de cd Two Small Bags, Ten Million Dreams.

Lees
Goed doel

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify