za 26.09.20

ABnormal - Rewind: An Pierlé plays 'Mud Stories' (1999)

Facebook event Deel Tweet

An Pierlé speelt integraal haar succesvolle debuut ‘Mud Stories’

Ten gevolge van COVID-19 wordt het concert van AN PIERLÉ een 'ABnormal concert'. 

OPGELET: Dit concert zal plaatsvinden op 2 dagen. Je zal je tickets opnieuw moeten downloaden om de juiste datum te kennen. 

Tijdens deze concerten is het dragen van een mondmasker verplicht en zijn enkel bubbels van 1 of 2 mensen mogelijk. Wat als je met 3 mensen wilt komen?  Dan koop je 1 duo bubbel en 1 solo bubbel. 1 van je vrienden zit dan alleen op het balkon. Hetzelfde geldt voor alle andere oneven getallen.

Meer uitleg over de veiligheidsmaatregelen lees je hier

Tickets blijven geldig en dienen niet omgewisseld te worden. Indien deze datum niet past, gelieve je terugbetaling aan te vragen vóór 18 september 2020 door een reply op jouw bevestigingsmail te versturen naar info@abconcerts.be. 
We wijzen je er graag op dat je ook een terugbetaling kan vragen in de vorm van een AB concertcheque die 1,5 jaar geldig is na aankoop. We zouden niets liever willen dan jou terug te zien in AB.

Indien u tickets aangekocht heeft in de Ticketshop of via Ticketswap, gelieve een foto van jouw tickets te sturen met vermelding van uw rekeningnummer naar info@abconcerts.be.  

◄◄ REWIND
In 2007 lanceerde AB een tijdloze reeks: ◄◄ REWIND. Centraal in deze reeks staan Belgische artiesten die integraal ‘hun klassieker’ performen. Noem het een mijlpaal in hun carrière of meer zelfs: een sleutelplaat uit de Belgische popmuziek. Het gaat vaak om albums die – zij het niet uitsluitend – in het collectieve geheugen gegrift zijn. Noem het ankerpunten in het Belgische muzieklandschap. Elk ‘pièce de résistance’ wordt met andere woorden integraal gebracht. Integraal? Jawel, exact in die volgorde zoals de artiest zijn/haar verhaal destijds (of nog steeds) wil(de) vertellen.

Met ◄◄ REWIND draagt AB tevens een steentje bij tot het activeren van het Belgische muzikale erfgoed. Passeerden reeds de revue: ‘The Ideal Crash’ (dEUS ), ‘The Kids’ (The Kids), ‘Op Zoek Naar Romantiek’ (Guido Belcanto), ‘Jonge Helden’ (Arbeid Adelt!), ‘Gorky’ (Gorki),‘1981-1984’ (The Neon Judgement),‘Royalty In Exile’ (The Scabs), ‘Nooit Meer Drinken’ (Raymond Van Het Groenewoud), ‘De Mens’ (De Mens), ‘The Ship’ (Luc Van Acker), ‘Un Ball Dans La Tête’ (De Puta Madre), ‘Hè Hè’ (Jan De Wilde), ‘Laïs’ (Laïs), ‘Struggle for Pleasure’ (Wim Mertens) en ‘Little Things Of Venom’ (Arid).

An Pierlé plays ‘Mud Stories’ (1999)
In 1996 maakte An Pierlé mooie sier tijdens Humo’s Rock Rally met haar uitgepuurde versie van ‘Are Friends Electric?’ van Gary Numan’s band Tubeway Army. Dat katapulteerde haar meteen naar de finale van De Moeder Aller Rockwedstrijden. En net als finalisten Arid en Novastar, nam ze alle tijd om haar debuut volop te laten rijpen. Zo verscheen er drie jaar later ‘Mud Stories’, meteen bij major Warner.

De Morgen sprak vol lof over haar debuut: ‘Mud Stories is een even sober als voldragen werkstuk, waarop alles in het teken staat van haar stem en percussieve pianospel. Niets belet de songs dus voor zichzelf te spreken. Nu eens klinken ze jachtig, energiek en losgeslagen, dan weer mijmerend en ingetogen. Een kleurig sprookjesboek met een donker randje’.
De plaat werd een onverwacht succes met zijn 16.000 stuks die over de toonbank gingen, hetgeen haar meteen een passe partout gaf voor een felbegeerde plek op het Rock Werchter podium in 2000.

In het kader van de ◄◄ REWIND-reeks zal An Pierlé integraal haar klassieker ‘Mud stories’ brengen (met uiteraard nog een resem encores bovenop).

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Prachtig concert, throw back down memory lane, met nog steeds evenveel overgave en originaliteit... An Pierlé you made my day! Wel héél jammer dat ik pas tijdens het concert vernam dat er een livestream was? 'n zieke vriendin die er niet bij lan zijn, had op die manier wel kunnen volgen. Wordt de livestream nog gepubliceerd op de website? En aan mijn mede-publiek: aub houd uw smartphone in uw tas of broekzak. Het is storend voor wie naast of achter u zit als u een foto neemt, ook zonder flits, of als u een bericht beantwoordt. Dus als er een heel mooi moment is: ogen en oren open, en geniet er gewoon van. Of hebben we de voorbije maanden nog niet genoeg cultuur via een scherm gehad? Live is toch het beste wat er is?
Marlies.Stubbe668351
One of the records of my life, played live in its entirety. Thank you An for this amazing experience!
manthos.v@gmail.com
Frissons et larmes...Dank u An!
kermittosga
Muzikaal zo sterk! An blijft een top talent!
alain1-debondt
Quel bonheur de revenir en concert. Merci à l'ab d'avoir organiser cela pour garantir notre sécurité même si toutes ces règles sont tristes à voir... Vivement que ça redevienne comme avant !
vincent_laurence
Magnifique An Pierlé ! Je suis retombé amoureux comme il y a 20 ans lorsque je la vis pour la première fois !
olivier-vanpeteghem
Heel relaxed concert. Heerlijk!
Maddy.Mattheeusen566174
Wederom een topoptreden
jcsaey
Très belle ambiance, merci à An
SOPHIE.COLLETTE864678
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

ABnormal - Rewind: An Pierlé plays 'Mud Stories' (1999) nieuws

Herbekijk het ABnormale concert van An Pierlé

An Pierlé speelde integraal haar succesvolle debuut ‘Mud Stories’.

Lees
ABtv

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie