do 24.09.20

ABnormal - Double Bill: David Edren + Miaux

Facebook event Deel Tweet

Avond met minimalistische orgelmelodieën en elektronische leidmotieven

Dit concert is een ABnormal clubconcert. Tijdens deze concerten is het dragen van een mondmasker verplicht. Om veiligheidsredenen is onze zaal ingedeeld in bubbels van twee personen. Enkel bubbels van 1 of 2 mensen zijn mogelijk.

Meer uitleg over de veiligheidsmaatregelen lees je hier.

De Antwerpse componist / muzikant David Edren is de man achter DSR Lines, 1/4e van Het Interstedelijk Harmoniumverbond, runt met Bent von Bent het Hare Akedod-label, is de helft van Spirit & Form en bracht vorig jaar een album uit met de Indische Hindi-zanger / sitarspeler Jatinder Singh Durhailay. Naast releases in eigen beheer is er werk van hem uitgebracht op labels als Ultra Eczema, Jj funhouse, Ekster en het Gentse cassettelabel Social Harmony.

Edren is een meester in het creëren van prachtige (synth)melodieën waarin hij zich naast Oosterse en Indische muziek ook regelmatig laat inspireren door planten, botanische tuinen of thee. Het onlangs verschenen Spirit & Form-album is alweer een nieuw hoogtepunt in de carrière van deze unieke artiest wiens werk, zonder uitzondering, telkens weer een unieke schoonheid uitstraalt.

Miaux is het alter ego van de Antwerpse, in Sarajevo geboren Mia Prce. Haar minimale, melancholische pianolijnen, veelal gespeeld op een goedkope Casio synth, zijn een hapklare brok voor eigenzinnige filmmakers die op zoek zijn naar de meest sublieme soundtrack voor hun werk. In 2019 kwam haar 3e album ‘Black Space White Cloud’ uit op Dennis Tyfus’ Ultra Eczema-label. Humo schreef hierover: ‘klinkt echt alsof NEU!, Angelo Badalamenti en John Carpenter samen een soundtrack bij ‘Stranger Things’ hebben gemaakt’

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie