do 01.10.20

ABnormal - Double Bill: Ben Bertrand + 64 feet

Facebook event Deel Tweet

Avond met de basklarinet en het orgel in de hoofdrollen

Tijdens deze concerten is het dragen van een mondmasker verplicht. Om veiligheidsredenen is onze zaal ingedeeld in bubbels van één of twee personen. 

Meer uitleg over de veiligheidsmaatregelen lees je hier

De Brusselse componist/muzikant Ben Bertrand bewerkt zijn basklarinetmelodieën met een batterij effectpedalen en creëert zo onaards dromerige composities die niet zouden misstaan tussen het beste werk van Gavin Bryars of Jon Hassell. Minimalisten als Steve Reich en Terry Riley zijn nooit ver weg. Ben Bertrand speelde eerder onder andere al op Le Guess Who?, het Amsterdam World Minimal Music Festival en in AB op het BRDCST festival en als support van lawaaisensatie Senyawa. Hij is geselecteerd voor het Europese Shape-programma en bracht in het begin van de hele corona-miserie zijn 2e album ‘Manes’ op Stroom.tv uit.

Het duo 64-Feet, Iris Eysermans en Marie-Noëlle Bette, bestaat sinds 2009 en heeft in die jaren een lang muzikaal traject afgelegd waarin ze het (historische) orgel z’n verdiende plaats willen geven binnen de hedendaagse muziek. Door een verrassende programmatie met oude en nieuwe muziek en het gebruik van nieuwe technologieën, live-electronics, synthesizer en elektronische orgels niet te schuwen, slagen ze daar met brio in.

 

 

Lees meer Lees minder

Voor fans van Sarah Davachi, Kali Malone of FUJITA.

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie