do 15.10.20

ABnormal - Double Bill: Ameel Brecht + Karen Willems

Facebook event Deel Tweet

Avond met experimentele percussie en resonatorinstrumenten

Tijdens deze concerten is het dragen van een mondmasker verplicht. Om veiligheidsredenen is onze zaal ingedeeld in bubbels van één of twee personen. 

Meer uitleg over de veiligheidsmaatregelen lees je hier

Ameel Brecht is één van de spilfiguren van de baanbrekende improvband Razen en gaat solo aan de slag met een resonatorgitaar en -mandoline waarop hij klassieke en avant-gardetechnieken en alternatieve stemmingen toepast. Het resultaat legt een perfecte moebiuslus rond de muziek van Kapsberger, O’Carolan, Casseus en Galasso.

De afgelopen jaren waren erg productief voor Brecht. Naast verschillende releases met Razen en zijn in 2018 verschenen soloalbum ‘Polygraph Heartbeat’ (Kraak) was er de release van het Interstedelijk Harmonium Verbond-album en schreef hij ook de muziek voor Bas Devos’ schitterende Brusselse, nachtelijke roadmovie ‘Ghost Tropic’.

Karen Willems kennen we van haar project INWOLVES en de samenwerkingen met o.a. Yuko, Eric Thielemans, Jean D.L., Benjamin Glorieux, Aidan Baker, Kreng, Zita Swoon, Kaboom Karavan en Mauro Pawlowski. Als veelzijdige artiest is haar werk moeilijk in één vakje te steken, constante is wel de permanent aanwezige focus en de brede muzikale invloeden.

 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Twee schitterende concerten met een heel aandachtig publiek - volop genieten!
Alfons.Ameel572582
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie