ma 16.12.19

AB40 CHURCH CONCERT: Le Mystère des Voix Bulgares - A Christmas Mystery

Facebook event Deel Tweet

Unieke stemmenpracht - loved by Kate Bush & Gorillaz - op een unieke locatie

AB op kerkbezoek
‘Holy shit, Jezus is weer hip!‘ titelde De Morgen recentelijk naar aanleiding van de Amerikaanse première van Kanye West’s gospelproject Sunday Service op Coachella Arts & Music Festival. Verschillende kerkgemeenschappen speelden daar handig op in en openden hun deuren om de nieuwe Messias onderdak te bieden. Tijd voor AB dus om de zeitgeist te omarmen en zowaar een reeks kerkconcerten op te zetten. Zo palmen we opnieuw de Begijnhofkerk in en voor het eerst concerteren we ook in de befaamde St-Michiels- en St-Goedelekathedraal nabij het Centraal Station. Les Brigitinnes wordt op zijn beurt een vaste stek voor een reeks concerten onder de noemer Church Of Sound, zeg maar de nieuwe Londense hot spot die jazz naar kerken brengt.

Opgelet: dit concert vindt plaats in de St-Michiels- en St-Goedelekathedraal (Wilde Woudstraat 15, 1000 Brussel) op 5 minuten wandelafstand van het Centraal Station.

‘I couldn’t believe how beautiful it was. I listened to Le Mystère all the time.’
(Kate Bush)
‘I saw them live and I just thought: that’s IT. That’s the top. You can’t go further.'
(Lisa Gerrard - Dead Can Dance)

Vreemd hoe een ensemble dat werd opgericht in 1952 (!) en in de tweede helft van de jaren 80 een ongekende populariteit kende, plots weer overal opduikt. Zo stonden de angelieke stemmen van Le Mystère des Voix Bulgares afgelopen jaar op het befaamde Primavera-festival in Barcelona alsook in AB. Lady Gaga gebruikte hun muziek onlangs in haar documentaire ‘Five Foot Two’ en Le Mystère staat ook te pronken op ‘kick-ass women’, een recente mixtape van Gorillaz. Drake en Leftfield sampelden hun muziek en Lisa Gerrard (Dead Can Dance) werkte mee aan hun jongste album‘BooCheeMish’.

AB is trots dit 22-koppig unieke vrouwenkoor te kunnen presenteren op een unieke locatie: de St-Michiels- en St-Goedelekathedraal. Op het programma: A Christmas Mystery met een setlist die zowel traditionele Bulgaarse kerstsongs als traditionele kerstliederen zal bevatten. Als toetje brengt het koor ook songs uit hun laatste album.

Lees meer Lees minder

Video's

AB40 CHURCH CONCERT: Le Mystère des Voix Bulgares - A Christmas Mystery nieuws

AB helpt je de winter door

Verwarm je aan het ultieme kerstconcert

Lees
Stories

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify