ma 16.12.19

AB40 CHURCH CONCERT: Le Mystère des Voix Bulgares - A Christmas Mystery

Facebook event Deel Tweet

Unieke stemmenpracht - loved by Kate Bush & Gorillaz - op een unieke locatie

AB op kerkbezoek
‘Holy shit, Jezus is weer hip!‘ titelde De Morgen recentelijk naar aanleiding van de Amerikaanse première van Kanye West’s gospelproject Sunday Service op Coachella Arts & Music Festival. Verschillende kerkgemeenschappen speelden daar handig op in en openden hun deuren om de nieuwe Messias onderdak te bieden. Tijd voor AB dus om de zeitgeist te omarmen en zowaar een reeks kerkconcerten op te zetten. Zo palmen we opnieuw de Begijnhofkerk in en voor het eerst concerteren we ook in de befaamde St-Michiels- en St-Goedelekathedraal nabij het Centraal Station. Les Brigitinnes wordt op zijn beurt een vaste stek voor een reeks concerten onder de noemer Church Of Sound, zeg maar de nieuwe Londense hot spot die jazz naar kerken brengt.

Opgelet: dit concert vindt plaats in de St-Michiels- en St-Goedelekathedraal (Wilde Woudstraat 15, 1000 Brussel) op 5 minuten wandelafstand van het Centraal Station.

‘I couldn’t believe how beautiful it was. I listened to Le Mystère all the time.’
(Kate Bush)
‘I saw them live and I just thought: that’s IT. That’s the top. You can’t go further.'
(Lisa Gerrard - Dead Can Dance)

Vreemd hoe een ensemble dat werd opgericht in 1952 (!) en in de tweede helft van de jaren 80 een ongekende populariteit kende, plots weer overal opduikt. Zo stonden de angelieke stemmen van Le Mystère des Voix Bulgares afgelopen jaar op het befaamde Primavera-festival in Barcelona alsook in AB. Lady Gaga gebruikte hun muziek onlangs in haar documentaire ‘Five Foot Two’ en Le Mystère staat ook te pronken op ‘kick-ass women’, een recente mixtape van Gorillaz. Drake en Leftfield sampelden hun muziek en Lisa Gerrard (Dead Can Dance) werkte mee aan hun jongste album‘BooCheeMish’.

AB is trots dit 22-koppig unieke vrouwenkoor te kunnen presenteren op een unieke locatie: de St-Michiels- en St-Goedelekathedraal. Op het programma: A Christmas Mystery met een setlist die zowel traditionele Bulgaarse kerstsongs als traditionele kerstliederen zal bevatten. Als toetje brengt het koor ook songs uit hun laatste album.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Wow wow wow. Ik wil morgen nog eens!
Johan.Van Puyenbroeck625816
Een unieke ervaring in een uniek kader,de Bulgaarse dames hebben een topprestatie geleverd !
Theo.Van Cutsem841759
Unieke ervaring!
florism
heerlijke stemmencombinatie, prachtig kader.
Gina De Decker
Très beau concert. Dommage qu'il n'était pas possible de voir les chanteuses. Une estrade aurait bien été utile, vu la longueur de la nef.
Amelie.Leclercq849330
Mooie stemmen maar zwakke akoestiek waardoor enkel de eerste vijf rijen konden genieten. Wat een verschil met de Begijnhofkerk die pakken beter scoort. Waarom werd niet gekozen voor geluidsversterking ? Scala beheerst deze techniek tot in de puntjes. Een gemiste kans (zeker met dat prijskaartje).
jubo
Already aware of the great voices, but the chosen location was superb!
Diana.Bouyukllieva847740
Please, invite them again!!!
Eric.Rozen822010
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

AB40 CHURCH CONCERT: Le Mystère des Voix Bulgares - A Christmas Mystery nieuws

Dit is het mooiste koor uit Bulgarije!

Wat je nog niet wist over 'Le Mystère des voix Bulgares'

Lees
Stories
AB helpt je de winter door

Verwarm je aan het ultieme kerstconcert

Lees
Stories

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie