ma 14.10.19

AB40 ART & MUSIC: The World of Bruegel in Black and White - Book of air VOLLK x Phlegm

Facebook event Deel Tweet

Uniek dakconcert bij de inauguratie van de mural van street artist Phlegm

AB40 ART & MUSIC
Velvet Underground zal voor eeuwig gekoppeld worden aan Andy Warhol. Werk van Banksy sierde reeds op een hoes van Blur. Dat van Michael Borremans op ‘Vantage Point’ van dEUS en Stuff. vroeg Rinus Van de Velde om hun debuut op te fleuren. In deze geest koppelt AB in het kader van AB40 drie internationaal hedendaagse kunstenaars aan drie gerenommeerde artiesten.

Opgelet#1: Dit event vindt plaats op het dakterras (5de verdieping) van de KBR (Koninklijke Bibliotheek van België) gelegen aan de Kunstberg vlakbij het Centraal Station.

Opgelet#2: Tickets voor zowel dit exclusieve concert als voor de tentoonstelling zijn te koop via: KBR De capaciteit is beperkt, snel reserveren is dus de boodschap.

Naar aanleiding van de 450ste verjaardag van Pieter Bruegel vindt dit jaar een indrukwekkende reeks tentoonstellingen en evenementen plaats rond zijn werk en leven. Eén daarvan is ‘The World of Bruegel in Black and White’, een expo in de Koninklijke Bibliotheek van België die unieke zwart-witprenten en etsen toont van deze uitzonderlijke kunstenaar. Om deze expo kracht bij te zetten wordt op de gevel van KBR een immense mural geïnaugureerd van de hand van de uit Sheffield afkomstige street artist Phlegm, die volop inspiratie vindt in het werk van Bruegel.

AB zet zijn schouders mee onder dit event met een concert van het 18-koppige Book of Air - VVOLK en dat op een unieke locatie: het dakterras van KBR. Het thema? Tijd en stilte. De baseline van KBR luidt namelijk ‘koester de tijd’ en Phlegm werkt steeds bewust in stilte. Book of Air - VVOLK verbindt beide en speelt met het concept van tijd door ‘trage muziek’ te spelen en verstilling na te streven.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie