start ABClubcircuit

Vrijdag 10 oktober ging in de 4AD in Diksmuide het ABClubcircuit project van start. Tijdens deze reeks gaan AB en de 11 Clubs uit het Clubcircuit bij elkaar op bezoek. De aftrap werd gegeven door de Brit MERZ wiens folk op plaat een flinke scheut electronica krijgt. Live werd hij echter enkel door een bassist bijgestaan en zo weerklonk vooral Merz' liefde voor Nick Drake en Bert Jansch. Konstantin Gropper, de frontman van het Duitse GET WELL SOON miste op het podium wat charisma, maar dat nam niet weg dat het uitmuntende concert van deze zevenkoppige band ons deed denken aan een barokke versie van dEUS die houdt van ‘The Flying Cup Club’ van Beirut. Get Well Soon staat trouwens vanavond maandag 13 oktober nog als support van Calexico in een uitverkochte AB.

Zaterdag had 4AD zijn hart verpand aan PELICAN en

De volgende editie van ABClubcircuit vindt plaats op 23 oktober wanneer Democrazy bij ons THE WALKMEN presenteert. 2 dagen later organiseert AB in Democrazy (zaal Minnemeers) een concert met THE BRONX en THE HICKEY UNDERWORLD.

Vandaag worden ook de 6 concerten ihkv ABClubcircuit met de 3 Brusselse Clubs (VUB Kultuurkaffee, VK en Recyclart) aangekondigd.

Ander nieuws