Culinair chocolade-experiment met SONS & High Hi

AB, where the food is good! Dat is toch wat je steeds hoort als er gepolst wordt bij de artiesten naar hun AB-ervaring. En wij kunnen dat als AB-medewerkers alleen maar beamen, want heel soms hebben we het voorrecht om ook eens te mogen proeven van de HEERLIJKE backstage keuken.

Covid-19, dat betekent voor muzikanten vooral wachten op betere tijden – en dus veel tijd om muzikaal en culinair te experimenteren. Deze keer nemen SONS en High Hi plaats achter het fornuis. Op het menu: heerlijke chocoladetaart ontworpen door onze chef Rembert Notte. Kijk mee of ze er iets van bakken!

Zin om dit recept thuis eens uit te proberen? Zeker doen, en laat ons weten hoe het was! ( #abconcerts)
Het geheime recept vind je hier:


Chocoladetaart!

Ingrediënten:

  • 170g gezouten boter
  • 225g pure chocolade
  • 400g witte chocolade
  • 6 eieren
  • 225g kristalsuiker
  • 4 el bloem
  • 250g room
  • Seizoensfruit
  • Amandelschilfers
  • Poedersuiker


Wat te doen?

  1. Vet een springvorm of bakvorm in met boter en besprenkel met bloem zodat alle hoekjes en kantjes bedekt zijn met bloem.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Smelt 170g gezouten boter op een zacht vuurtje in een kookpot. Voeg 225g pure chocolade chocolade toe en roer  tot alles gesmolten is.
  4. Klop intussen 6 eierdooiers (bewaar het eiwit) stijf met 225g suiker tot je een bleekgele massa bekomt.
  5. Voeg hieraan de gesmolten boter & chocolade toe en roer om.
  6. Voeg 4 el bloem meng tot een gladde massa en laat even afkoelen.
  7. Klop het eiwit van de 6 eieren stijf.
  8. Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig onder het chocolademengsel tot je een gladde luchtige massa krijgt.
  9. Stort de massa in de gewenste vorm en bak gedurende 35 minuten op 180 graden. De cake is nog wat lopend binnenin maar dat is de bedoeling.
  10. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen in de vorm.
  11. Kook intussen 250g room in een pannetje en voeg vervolgens 400 g witte chocolade toe. meng alles tot een gladde saus en giet deze over de taart.
  12. Laat alles afkoelen. Werk af met seizoensfruit, amandelschilfers (optioneel) & poedersuiker
     

SMAKELIJK!

Ander nieuws

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie